Vafliukai


 
 
 
 
 

Bulvių vafliai su sūriu ir šonine 

 Ingredientai 8 vafliams:

350 g bulvių

100 ml vandens

90 g minkšto sviesto

75 ml pieno

3 kiaušinių tryniai

Žiupsnelis malto muskato riešuto

½ arb. š. druskos

¼ arb. š. pipirų

3 kiaušinių baltymai

Priedai:

200 g kumpio arba šoninės

100 g tarkuoto sūrio

 

1.  Išimkite iš orkaitės groteles, padėkite ant jų 2 Silikono formas vafliams ir įkaitinkite orkaitę iki 180°C karšto oro režimu.

2.  Nuskuskite bulves ir supjaustykite jas mažesniais gabalėliais. Išvirkite jas MicroCook 1,5 l mikrobangų krosnelėje 10 min. 600 vatų galingumu. Leiskite pastovėti 3 min.
3.  Nupilkite vandenį ir sutrinkite bulves Daržovių trintuve.
4.  Sudėkite bulvių košę į 4,5 l Maišymo dubenį, įdėkite sviestą ir sumaišykite Silikonine mentele. Supilkite pieną, sudėkite kiaušinių trynius, maltą muskato riešutą, druskos ir pipirų ir vėl išmaišykite.
5.  Suplakite baltymus iki purios masės Speedy Chef II ir atsargiai juos įmaišykite į tešlą.
6.  Supilkite tešlą į Silikono formas ir kepkite orkaitėje 20 min. Išėmę iš orkaitės, leiskite kiek ataušti ir atsargiai išėmę iš formų, padėkite ant Silikono padėklo kepiniams.
7.  Šefo peiliu supjaustykite šoninę mažais gabaliukais ir pakaitinkite mikrobangų krosnelėje 4 min. 600 vatų galingumu, sudėję į MicroCook 1,5 l. Po 2 min. pamaišykite.
8.  Sudėkite šoninę ir tarkuotą sūrį ant vaflių ir kepkite juos ant Silikoninio padėklo kepiniams dar 6-8 min. 220°C temperatūroje.

Vafliai su lašiša 

Ingredientai 8 vafliams:

 

3 kiaušinių tryniai

175 ml alaus

175 g (300 ml) miltų

1 arb. š. kepimo miltelių

½ arb. š. Druskos

¼ arb. š. pipirų

5 šakelės krapų

50 g tarkuoto sūrio

50 ml aliejaus

3 kiaušinių baltymai

 

Įdarui:

 

200 ml grietinėlės plakimui

1-2 valg. š. citrinos sulčių

Druskos ir pipirų

8 gabalėliai rūkytos lašišos (apie 300 g)

Šakelė krapų papuošimui 

 

 

1.  Išimkite iš orkaitės groteles, padėkite ant jų 2 Silikono formas vafliams ir įkaitinkite orkaitę iki 220°C karšto oro režimu.
2.  Sudėkite kiaušinių trynius, alų, miltus, kepimo miltelius, druską ir pipirus į 4,5 l Maišymo dubenį ir suplakite Šluotele plakimui.
3.  Susmulkinkite krapus Turbo chefe ir sudėkite į tešlą kartu su tarkuotu sūriu ir aliejumi.
4.  Suplakite baltymus iki purios masės naudodami Speedy Chef II ir atsargiai sudėkite juos į tešlą.
5.  Supilkite tešlą į Silikono formas ir kepkite 13 min.
6.  Išimkite iškepusius vaflius iš formų ant Silikono padėklo kepiniams ir kepkite dar 3-4 min. ant kitos pusės, kad ji apskrustų.
7.  Suplakite grietinėlę naudodami Speedy Chef II. Įdėkite citrinų sulčių, druskos ir pipirų ir sumaišykite Silikonine mentele.
8.  Perpjaukite iškepusius vaflius įstrižai. Silikonine mentele užtepkite plaktos grietinėlės ir uždėkite lašišos. Papuoškite krapų šakele.

Vafliai florentinai 

Ingredientai 4 vafliams:

 

75 g riešutų (migdolų, lazdynų, graikinių,

pistacijų)

100 ml cukraus

50 ml vandens

75 ml grietinėlės

2 valg. š. skysto medaus

200 g juodojo šokolado  

 

 

1.  Išimkite iš orkaitės groteles, padėkite ant jų Silikono formą vafliams ir įkaitinkite orkaitę iki 200°C karšto oro režimu.

2.  Stambiai susmulkinkite riešutus Extra Chefe ir sudėkite juos į formą vafliams.
3.  Ištirpdykite cukrų su vandeniu T chefseries 1 l puode ir nemaišydami kaitinkite ant vidutinės liepsnos, kol mišinys karamelizuosis. Nuimkite puodą nuo viryklės.
4.  Supilkite grietinėlę ir medų, suplakite viską Šluotele plakimui.
5.  Plakdami atsargiai šildykite. Masę supilkite į formą ant riešutų ir kepkite 10 min. Leiskite vafliams ataušti.

Šokoladiniai vafliai 

 

Ingredientai 8 vafliams:

 

200 g juodojo šokolado

100 g sviesto

3 kiaušinių tryniai

100 ml (75 g) cukraus

50 ml pieno

175 ml (100 g) miltų

1 arb. š. kepimo miltelių

3 kiaušinių baltymai

 

Priedai:

 

Baltojo šokolado padažas

 

 

 

 

1.  Išimkite iš orkaitės groteles, padėkite ant jų 2 Silikono formas vafliams ir įkaitinkite orkaitę iki 180°C karšto oro režimu.
2.  Supjaustykite šokoladą ir sviestą mažesniais gabaliukais, sudėkite į 1 l MicroCook ąsotį ir ištirpinkite mikrobangų krosnelėje 2 ½ min. 600 vatų galingumu. Leiskite pastovėti 1 min. ir gerai išmaišykite Silikonine mentele.
3.  Suplakite kiaušinių trynius su cukrumi iki baltų putų Šluotele plakimui 4,5 l Dubenyje plakimui. Supilkite pieną, sudėkite miltus ir kepimo miltelius ir suplakite.
4.  Sudėkite šokolado masę į tešlą ir atsargiai sumaišykite Silikonine mentele.
5.  Suplakite kiaušinių baltymus iki purios masės naudodami Speedy Chef II ir atsargiai įmaišykite į tešlą Silikonine mentele.
6.  Supilkite tešlą į Silikonines formas vafliams ir kepkite 16 – 18 min. Prieš išimdami vaflius iš formų, leiskite šiek tiek atvėsti.
7.  Patiekite vaflius su baltojo šokolado padažu.
 

Baltojo šokolado padažas:

 

1.  150 g baltojo šokolado, sulaužyto gabaliukais, sudėkite į 1 l MicroCook ąsotį ir ištirpinkite mikrobangų krosnelėje 1½ min. 600 vatų galingumu. Leiskite pastovėti 3 min. ir išmaišykite. Jei reikia, pakaitinkite dar apie 20 sekundžių 360 vatų galingumu.
2.  Suplakite 150 ml grietinėlės naudodami Speedy Chef II ir atsargiai sumaišykite su ištirpdytu šokoladu Silikonine mentele.

 

Braškių ir bananų vaflio formos ledai 

Ingredientai 4 vaflio formos ledų porcijoms:

 

250 g braškių (šviežių arba atitirpintų)

2 bananai

75 g (100 ml ) cukraus

1 arb. š. citrinų sulčių 

 

1.  Sudėkite visus ingredientus į Extra Chefą su peiliukais ir gerai susmulkinkite.
2.  Supilkite masę į Silikoninę formą vafliams ir padėkite į šaldiklį ne mažiau kaip 12 val.
3.  Suplakite grietinėlę naudodami Speedy Chef II, Dekoravimo maišeliu užpildykite ja vaflių „skylutes“ ir skanaukite iškart.

 

  
http://tvarkoslinija.lt