Noriu rengti Tupperware vakarėlį!
→ registracijaKas tai vakarėlis?
→ plačiauDemonstruotojams ir vadovams
Reikės: 200 g. džiovintų datulių be kauliukų
Glaistui reikės: 40 g. sviesto 200 ml plakamosios grietinėlės | |
| Suminkštinam datules: datules dėkite į puodą, užpilkite karštu vandeniu, įberkite šaukštelį sodos (soda padės joms ištežti) ir pavirkite apie 5 min. Pamatysite, kaip virdamos jos pradeda težti ir sugeria visą vandenį. Vis pamaišykite ir pamaigykite jas, kad pasidarytų vientisa masė, bet ne košė, kad dar matytūsi viena kita datulė, o kitos jau būtų ištežusios. Atvėsinkite datules. |
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °С. | |
Minkštą sviestą plakite Quick Chefu naudojan šluotelės, įberkite cukrų ir dar plakite, kol pasidarys balkšvas kremas. | |
Kiaušinius įmuškite į greitkratį ir paplakite. Maždaug po šaukštą kiaušinių masės dėkite į sviesto masę ir vis plakite, kol sudėsite visus kiaušinius. | |
Sviesto masę perdėkite į dubenį. Į ją parsijokite miltus kartus su kepimo milteliais. Išmaišykite. Į ją sudėkite datulių masę ir suberkite rankomis pasmulkintus graikinius riešutus. Išmaišykite. | |
Į ją sudėkite datulių masę ir suberkite rankomis pasmulkintus graikinius riešutus. Išmaišykite. | |
Sudėkite į apvalią silikoninę forma, kepkite apie valandą. Jei naudosite gilią forma, tai pyragas keps ilgiau. | |
Gaminame padažą:
| |