Dangiškas datulių pyragas


 
 

Reikės:

200 g. džiovintų datulių be kauliukų
1 nubrauktas šaikštelis sodos
150 ml. verdančio vandens
150 g. minkšto sviesto
150 g. cukraus
2 kiaušinių
170 g. miltų
1 apelsino
Saujelė graikinių  riešutų
1 šaukštelio kepimo miltelių

 

Glaistui reikės:

40 g. sviesto
150 g. cukraus

200 ml plakamosios grietinėlės 

 

Suminkštinam datules: datules dėkite į puodą, užpilkite karštu vandeniu, įberkite šaukštelį sodos (soda padės joms ištežti) ir pavirkite apie 5 min. Pamatysite, kaip virdamos jos pradeda težti ir sugeria visą vandenį. Vis pamaišykite ir pamaigykite jas, kad pasidarytų vientisa masė, bet ne košė, kad dar matytūsi viena kita datulė, o kitos jau būtų ištežusios. Atvėsinkite datules. 
 Įkaitinkite orkaitę iki 180 °С.

  Minkštą sviestą plakite Quick Chefu naudojan šluotelės, įberkite cukrų ir dar plakite, kol pasidarys balkšvas kremas.

 

      Kiaušinius įmuškite į greitkratį ir paplakite. Maždaug po šaukštą kiaušinių masės dėkite į sviesto masę ir vis plakite, kol sudėsite visus kiaušinius.

Įtarkuokite apelsino žievelės oranžinį sluoksnį (venkite balto, nes jis kartus). 
 Sviesto masę perdėkite į dubenį. Į ją parsijokite miltus kartus su kepimo milteliais. Išmaišykite. Į ją sudėkite datulių masę ir suberkite rankomis pasmulkintus graikinius riešutus. Išmaišykite. 
 Į ją sudėkite datulių masę ir suberkite rankomis pasmulkintus graikinius riešutus. Išmaišykite.  
 Sudėkite į apvalią silikoninę forma, kepkite apie valandą. Jei naudosite gilią forma, tai pyragas keps ilgiau. 
 

Gaminame padažą:

 

  • Sviestą, grietinėlę ir cukrų dėkite į puodą ir viską užvirkite.
  • Virkite maišydami apie 10 min, kol masė taps sutirštės (primins kondensuoto pieno tirštumą) ir taps švelniai balkšvos karamelinės spalvos.
  • Užpilkite ant pyrago ir pabarstykite riešutais. Padažas vėsdamas sutvirtės

 

  
http://tvarkoslinija.lt