Sausainiai be konkurencijos


 

Receptas iš Beatos Nicholson „Kepinių knygos“

Reikės: 
 
180 g minkšto sviesto,
260 g. (apie 300 ml) rudo cukraus,
1 kiaušinio
250 g (apie 450 ml) miltų
10 griliažinių saldainių
100 g juodo šokolado
Žiupsnelis druskos
 
Sausainiai nepakartojami. Čia nėra jokio stebuklo ir kiekvienas galite pasirinkti skonį, kokį norite: pridėkite mėgstamų riešutų ar džiovintų vaisių. Tik cukraus, kiaušinio, sviesto ir miltų proporcijas pasistenkite išlaikyti tokias pat.

Įkaitinkite orkaitę iki 190°C
Saldainius sudėkite į plastikinį maišelį ir padaužykite plaktuku, kad subyrėtų į nedidelius gabaliukus.
Šokoladą sukapokite.
Sviestą su cukrumi ir kiaušiniu išsukite Quick Chefu arba elektriniu plakikliu.
Sviesto mišinį perdėkite į dubenį. Miltus kartu su druska persijokite į sviesto mišinį. Dėkite šokolado gabaliukus ir saldainius (arba kitus naudojamus priedus) ir viską išmaišykite mentele.
Rankomis formuokite rutuliukus (golfo kamuoliuko dydžio ar truputį mažesnius) ir dėkite į skardą, jie kepdami sumuks. Galite iškart paspausti sausainiuką, tuomet jie bus kietesni ir traškesni.
Kepkite 15 min, kol krašteliai paruduos. Dėmesio! Sausainiai būna gana trapūs, kol šilti, bet kuo ilgiau juos kepsite, tuo labiau jie kietės ir paruduos. Kai iškeps , palikite juos atvėsti ir sukietėti.
 
 
http://tvarkoslinija.lt