Noriu rengti Tupperware vakarėlį!
→ registracijaKas tai vakarėlis?
→ plačiauDemonstruotojams ir vadovams
Receptas iš Beatos Nicholson „Kepinių knygos“
Reikės:
140 g. avižinių dribsnių
140 g. (apie 260 ml) miltų
50 g (apie 100 ml) saulėgrąžų
50 g (apie 100 ml) moliūgų sėklų
50 g (apie 80 ml) sezamų sėklų
50 g (apie 70 ml) linų sėmenų
50 g (apie 150 ml) kokosų drožlių
100 g cukraus sirupo arba medaus
120 g sviesto
100 g cukraus
Žiupsnelis druskos
1. Orkaitę įkaitinkite iki 190°C.
2. Sviestą ištirpinkite, sumaišykite su cukrumi ir auksaspalviu sirupu. Įberkite žiupsnelį druskos.
3. Sumaišykite visas sėklas, kokosų drožles, dribsnius, miltus.
4. Skystą masę sumaišykite su sausa mase.
5. Tada formuokite didelio riešuto dydžio rutuliukus, dėkite juos ant silikoninio padėkliuko, spustelėkite šakute, kad susiplotų.
6. Kepkite apie 12 min, kol jie gražiai paruduos ir, žinoma, iškeps. Neikite žiūrėti žinių ir nepalikite šių sausainių kepti vienų, stebėkite, kad nesudegtų.
Sėklas galite rinktis pagal savo norą. Dalį sėklų galite pakeisti džiovintais vaisiais. Šie sausainiai ilgai laikosi, tik labai mėgsta prie jų šlietis drėgmė, todėl geriau juos laikykite sandariuose Tupperware indeliuose. Puikūs sausainiai pakramsnoti.