Kurapkėlės svajonė


 

 

Receptas iš Beatos Nicholson „Kepinių knygos“

 

Reikės:

 

140 g. avižinių dribsnių

140 g. (apie 260 ml) miltų

50 g (apie 100 ml) saulėgrąžų

50 g (apie 100 ml) moliūgų sėklų

50 g (apie 80 ml) sezamų sėklų

50 g (apie 70 ml) linų sėmenų

50 g (apie 150 ml)  kokosų drožlių

100 g cukraus sirupo arba medaus

120 g sviesto

100  g cukraus

Žiupsnelis druskos

 

 

 

1.  Orkaitę įkaitinkite iki 190°C.
2.  
Sviestą ištirpinkite, sumaišykite su cukrumi ir auksaspalviu sirupu. Įberkite žiupsnelį druskos.
3.  
Sumaišykite visas sėklas, kokosų drožles, dribsnius, miltus.
4.  
Skystą masę sumaišykite su sausa mase.
5.
  Tada formuokite didelio riešuto dydžio rutuliukus, dėkite juos ant silikoninio padėkliuko, spustelėkite šakute, kad susiplotų.
6.  
Kepkite apie 12 min, kol jie gražiai paruduos ir, žinoma, iškeps. Neikite žiūrėti žinių ir nepalikite šių sausainių kepti vienų, stebėkite, kad nesudegtų.

 

Sėklas galite rinktis pagal savo norą. Dalį sėklų galite pakeisti džiovintais vaisiais. Šie sausainiai ilgai laikosi, tik labai mėgsta prie jų šlietis drėgmė, todėl geriau juos laikykite sandariuose Tupperware indeliuose. Puikūs sausainiai pakramsnoti.

 

http://tvarkoslinija.lt