Sezamų sausainiukai


 

 

Receptas iš Beatos Nicholson „Kepinių knygos“

 

Reikės:
 

200 g cukraus (210 ml),

150 g sezamo sėklų (apie 250 ml),

1 kiaušinio,

55 g sviesto,

55 g miltų (maždaug 2 kupini šaukštai) 

 

Gaminame sausainius:

  1.   Įjunkite orkaitę –temperatūra 180°C.
  2.   Kiaušinį paplakite, kad trynys susimaišytų su baltymu.
  3.   Į kiaušinio masę dėkite sezamo sėklas, cukrų, išlydytą sviestą ir berkite miltus, viską išmaišykite. Bus tokia drėgna kaip smėlis masė.
  4.   Ant silikoninio padėkliuko dėkite po šaukštelį tolėliau vienas nuo kito, nes masė kepdama leisis ir plėsis. Kepkite 5-10 minučių (priklausomai nuo to, kokio dydžio sausainius dėsite), kol gražiai paskrus ir paruduos. Tik stebėkite, kad nesudegtų.
  5.   Nuo padėkliuko nuimkite pravėsusius.

 

Šiuos sausainius, kaip visus mažus, traškius, riešutinius saldėsius, valgome kaip saulėgrąžas – sunku sustoti, o mėgsta juos ir dideli, ir maži. Pasigaminti juokų darbas, o laikant sandariame inde patiekti prie arbatos galima bet kada (Tupperware turi daug sandarių indelių ). Tai kartu ir puiki kuklaus saldumyno atsarga „Juodai dienai“ 

 

http://tvarkoslinija.lt