Aguonų tortas


 

 


Reikės:

200 g aguonų
200 g cukraus
150 ml. maltų džiūvėsių
0,5 šaukštelio cinamono
6 kiaušiniai

Kremui:

500 ml grietinėlės arba pieno (aš gaminau su pienu)
250 ml cukraus
pakelio vanilinio cukraus


1.  Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu. Užpylus palikti per naktį. Aguonas nusunkti (aš atsargiai nupylus vandenį išėmiau su šaukštu), kelis kartus permalti.
2.  Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius Speedy Chefe išplakti su cukrumi iki tirštos masės, kai masė pasidarys per tiršta, kad bus sunku sukti Speedy Chefu sudėkite aguonas (nesukite per jėgą, nes sulaužysite Speedy Chefą). Sudėję aguonas dar šiek tiek paplakite.
3.  Speedy Chefe kiaušinio baltymus suplakite iki standžių putų (tai padarysite per pusę minutės). Plakimo šluotelės pagalba baltymus sumaišykite su džiūvėsiais ir cinamonu.
4.  Sumaišykite baltymų ir trynių masę.
5.  Supilkite į silikoninę formą gėlė. Kadangi tešloje nėra riebalų, formą prieš tai plonai patepkite sviestu.
6.  Kepkite 170°C apie 45 minutes. Įsmeigus ir ištraukus medinį pagaliuką turi būti švarus. Išimame iš formos.
7.  Dideliame puode (aš naudojau 3,8 litro TChef puodą) užviriname pieną arba grietinėlę, supilame cukrų ir pastoviai maišant kaitiname ant vidutinės ugnies. 
8.  Kai kremas kiek sutirštėja ir paruduoja maždaug pusę (ar tiek kiek susigers) pilame ant torto pagrindo. Kuo daugiau kremo susigers - tuo skaniau. Likusį kaitiname toliau, kol sutirštėja iki kondensuoto pieno konsistencijos. Tada pilame ant torto.

 

 

http://tvarkoslinija.lt