Vištiena su daržovėmis Reikės: Vištienos filė, corn flakes, druska, pipirai, kiti mėgstami prieskoniai, daržovių Eiga: Vištienos filė supjaustykite juostelėmis, pilną Turbo Chefiuką pripilame Corn Flakes įberiame prieskonius, susmulkiname. Gautus trupinius supilame i kepsnių dėžutę, uždedame groteles, sudedame vištieną, uždengiame dangtį ir pavertę papurtome. Taip apvoliojame vištieną trupiniais. Daržoves supjaustome, užberiame prieskonių. Galima įdėti keletą citrinos griežinėlių. Į Micro Gurmet apatinį indą įpilame 400 ml vandens. Uždedame pagrindinį indą, sudedame į jį daržoves, uždedama antrą aukštą, sudedame daržoves. Gaminame mikrobangėje 800W galingumu 15 minučių ir leiskite pastovėti 5 min. | |
Vištienos suktinukai Reikės: Vištienos filė, cukinija, fermentinio sūrio, vytintų pomidorų aliejuje, druska, pipirai. Eiga: Vistienos krutinėlę perpjaukite išilgai, kad taptų plonesnė ir, pabarstę druska ir pipirais, šiek tiek pamuškite. Cukiniją supjaustykite horizontaliu skutuku lygiais ašmenimis. Fermentinį sūrį supjaustykite plonomis riekutėmis. Ant cukinijos uždėkite vištieną, sūrį, vytintą pomidorą, susukite, pritvirtinkite dantų krapštuku. Į Micro Gurmet apatinį indą įpilame 400 ml vandens. Uždedame pagrindinį indą, sudedame į jį suktinukus. Gaminame mikrobangėje 800W galingumu 12 minučių ir leiskite pastovėti 5 min. | |
Vištienos ir varškės kukuliukai (Virtuvės mitų griovėjų idėja) Reikės: 300 g vištienos, 200 g varškės, 1 svogūno, 1 kiaušinio, 4 šaukštai maltų džiuvėsėlių, kelios šakelės šviežių šalmučių (aš šlamučių neturėjau, tai dėjau baziliką), druskos, šviežiai maltų pipirų. Eiga: Vištieną ir svogūną sukapokite Turbo Chefiuku, sumaišykite su varške, kiaušiniu, džiuvėsėliais ir prieskoniais. Palikite 10 min, kad išbrinktų. Suformuokite kukuliukus, dėkite i Micro Gourmet pagrindinį indą (galima dėti ir į antrą auštą). Į Micro Gurmet apatinį indą įpilame 400 ml vandens. Gaminame mikrobangėje 800W galingumu 12 minučių ir leiskite pastovėti 5 min. | |
| |
Kiauliena savojos kopūstuose Reikės: Savojos kopūsto lapus blanširuoti pasūdytame verdančiame vandenyje, atvėsinti, nusausinti. Svogūną sukapoti Turbo Chefiuku. Nuskustą morką ir petražolių šaknį smulkiai supjaustyti, nuplautus ir nusausintus grybus taip pat supjaustyti. Į įkairtintą T-chef keptuvę dėti sviesto ir apkepinti daržoves. Įdėti grybus ir troškinti, kol nebeliks skysčių. Po to dėti grietinę, trynius, susmulkinti. Jeigu masė bus „skystoka“, įberkite šiek tiek krakmolo. Į kopūsto lapo vidurį dėti truputį grybų-daržovių mišinio, ant viršaus kiaulieną. Pabarstyti druska ir pipirais. Likusį mišinį paskirstyti ant mėsos gabaliukų. Susukti kopūstų lapus „vokeliais“ ir dėti į Micro Gourmet pagrindinį indą susukimu žemyn. Į Micro Gourmet apatinį indą įpilame 400 ml vandens. Gaminti mikrobangėje 800W galingumu 20 min ir leiskite pastovėti. TW indai: T-Chef keptuvė (24 см) • universalus skustukas, • Micro Gourmet • turbo chefiukas
| |
Saidos (ledjūrio menkė) nugarėlė Reikės: 750 g saidos filė (nugaros dalies) • 20 g žuvų prieskonių • 100 ml balto vyno • 300 ml šalto vandens • 1 citrinos, supjaustytos griežinėliais • 2 česnako skiltelių • 1 svogūno • 3 lapelių čiobrelio • 1 lauro lapo • druskos, pipirų pagal skonį
| |
Menkės filė itališkai Reikės: 4 menkės filė gabaliukų po 120 g • 4 gabaliukų mocarela sūrio • 50 g pomodorų pastos • 1 didelio pomidoro • 2 šakelių šviežių čiobrelių • 400 ml vandens • druskos, pipirų pagal skonį
| |
Vaisių šašlykai Reikės: 1 mango • 1 nedidelio ananso • 2 citrinų arba laimų • 30 g nesūdytų pistacijų • 400 vandens Mango ir ananasą nulupti užpilti citrinų (laimų) sultimis ir palikti 15 min • vaisius supjaustyti vienodais kubeliais ir smeigti ant medinių iešmų, sluoksniuojant vaisius su plonais citrinos griežinėliais • iešmus sudėti į pagrindinį indą. Į apatinį įpilti 400 ml šalto vandens. Gaminti mikrobangėje 800W galingumu 11-12 min ir leisti pastovėti 5 min. Tiekti šiltus ar šaltus pabarsčius smulkintomis turbo chefiuke pistacijomis
| |
Vištų šlaunelės su grybais Reikės: 4 vištų šlaunelių • 3 česnako skiltelių • 20 g kalendrų • 200 g voveraičių • 200 g nuplautų ir smulkiai supjaustytų šampinjonų • 400 ml vandens • druskos, pipirų pagal skonį Padažui: 100 ml riebios grietinėlės • 25 ml citrinų sulčių. Eiga: Turbo chefiuke susmulkinti česnaką ir pusę kiekio kalendros, gauta mase aptepti šlauneles ir sudėti į pagrindinį indą, palaukti, kad kiek pasimarinuotų. Į apatinį įpilti 400 ml šalto vandens, grybus sudėti į II aukštą. Gaminti mikrobangėje 800W galingumu 25 min ir leisti pastovėti 5 min. Padažas: į ąsotėlį micro plius supilti grietinėlę, citrinų sultis, likusią smulkintą kalendrą, sumaišyti plakimo šluotele ir gaminti mikrobangėje 1,5 min 650 W galingumu. Tiekti vištieną su padažu ir grybais TW indai: Micro Gourmet • turbo chefiukas • micro plius ąsotėlis 1 l • šluotelė plakimui | |
Vištienos krūtinėlė parmiškai Reikės: 2 vištienos krūtinėlių po 180 g • 4 parmos kumpio gabalėlių • 400 g briuselio kopūstų • 50 sviesto • druskos, pipirų pagal skonį Eiga: Vištienos krūtinėles nuplauti, nusausinti servetėle ir perpjauti pusiau, pabarstyti druska, pipirais. Susukti į kumpį, sudėtį į pagrindinį indą. Briuselio kopūstus nuplauti, nuvalyti ir laisvai sudėti II aukšte. Į apatinį įpilti 400 ml šalto vandens. Gaminti mikrobangėje 800W galingumu 16 min ir leisti pastovėti 5 min. Tiekti su kopūstais su sviestu.
| |
Žali šparagai su olandišku padažu Reikės: 750 g žalių šparagų • 400 ml šalto vandens Olandiškam padažui: 300 ml karšto vandens • 15 g temperos miltų (spec. kvietinių ir ryžių miltų mišinys su prieskoniais, naudajamas japonų virtuvėje) • 3 kiaušinių trynių • 15 ml citrinų sulčių • 100 minkšto sviesto supjaustyto kubeliais • druskos, pipirų pagal skonį Eiga: Nuvalyti šparagus skustuku, pašalinti kietas dalis, sudėti į pagrindinį indą. Į apatinį įpilti 400 ml šalto vandens. Gaminti mikrobangėje 800W galingumu 16-18 min ir leisti pastovėti 5 min. Olandiškam padažas: į micro plius ąsotėlį įpilti karštą vandenį, įberti miltus, druską, pipirus ir kiaušinių trynius, suplaktus su citrinų sultimis, sumaišyti plakimo šluotele ir gaminti mikrobangėje 3 min 650 W galingumu. Atidaryti, supurtyti ir palaipsniui sudėti sviestą nuolat maišant šluotele. Turi gautis vientisa sviestinė masė. Tiekti šiltus šparagus su padažu „Tempera powder“ (miltai) galima įsigyti dideliuose PC arba specializuotose japoniškų produktų parduotuvėse. TW indai: Micro Gourmet • universalus skustukas • micro plius ąsotėlis 1 l • šluotelė plakimui
| |
Milžiniški ravioliai su baravykais Reikės: 50 sviesto • 400 ml šalto vandens Tešlai: • 400 g miltų • 40 г manų kruopų • 4 kiaušinių • 30-40 ml vandens • 1-2 g druskos Įdarui: • 250 g rikotos sūrio • 300 mirkytų baravykų • 100 g tarkuoto parmezano • druskos, pipirų pagal skonį Tešlai aptepti • 1 kiaušinio trynys Eiga: Tešla: sumaišyti visus produktus iki vientisos masės ir palikti 30 min. Įdaras: sumaišyti grybus, rikotos ir parmezano sūrius, pabarstyti druska ir pipirais ir dėti į šaldytuvą 30 min. Ant miltais pabarstyto padėklo iškočioti tešlą kočėlu, pripildytu šalto vandens. „Saulutės“ formos pagalba išspausti iš tešlos apskritimus, juos dėti ant formos, apskritimo kraštus sutepti kiaušinio tryniu silikoniniu teptuku. Į vidurį dėti 1 valg. šaukštą įdaro, formą suspausti, palaikyti 5 sek, kad tešlos kraštai suliptų. Taip suformuoti visus apskritimus. Raviolius sudėti į pagrindinį ir viršutinį indus laisvai, kad garai laisvai cirkuluotų per indų skylutes. Į apatinį įpilti 400 ml šalto vandens. Gaminti mikrobangėje 800W galingumu 15 min ir leisti pastovėti 5 min. Pagardinti druska, pipirais. Tiekti su sviestu. TW indai: Padėklas tešlos ruošimui • kočėlas • forma „Saulutė“, • silikoninis teptukas • Micro Gourmet
| |
Vištienos filė su pankoliais Reikės: 4 didelių gabaliukų vištienos file • 3 pankolių svogūnėlių • 300 ml šalto vandens • 50 ml „pastis“ (pranc. anyžinis likeris „Pastis“ naudojamas kaip aperityvas) arba 50 ml anyžių degtinės • 50 ml riebios grietinėlės Marinatui: 1 citrinos sulčių • 25 ml alyvuogių aliejaus • 10 g pankolių sėklų • druskos, pipirų pagal skonį | |
|
Bulvės įdarytos sūriu ir svogūnų laiškais Reikės: 6 vidutinių vienodų bulvių (800 g) • 1 raudono svogūno • 150 g čederio sūrio • 20 g svogūnų laiškų • 400 ml šalto vandens • česnako • druskos, pipirų pagal skonį Eiga: Bulves su lupenom nuplauti, keliose vietose subadyti ir sudėti į pagrindinį indą. Į apatinį įpilti 400 ml šalto vandens. Gaminti mikrobangėje 800W galingumu 22-24 min ir leisti pastovėti 8 min. Bulves atvėsinti, nupjauti viršūnėlę, išskobti vidurį palikus apie 1 cm storio sieneles. Nupjautą viršūnę ir išskobtą vidų įdėti į maišymo dubenį 3 l ir sugrūsti. Turbo chefiuke susmulkinti svogūną ir česnaką. Gautą masę sumaišyti su bulvių koše ir tarkuotu sūriu. Pabarstyti druska, pipirais, permaišyti silikonine mentele. Pripildyti bulves gauta mase ir sudėti į pagrindinį indą. Į apatinį įpilti 400 ml šalto vandens. Gaminti mikrobangėje 800W galingumu 8 min ir leisti pastovėti 5 min.
|
Kriaušės su medumi ir cinamonu Reikės: 6 kriaušių (pvz, „konference“, „paskrasan“ veislių) • 1 lazdelės arba 15 g malto cinamono • 400 ml šalto vandens | |
Marinuota skumbrė Reikės: 6 nedidelių skumbrių (850 g) • 25 g aštrių garstyčių • 1 nedidelio raudono svogūno • ½ nulupto obuolio • 100 ml balto sauso vyno • 300 ml šalto vandens • 1 aitrios paprikos • druskos, pipirų pagal skonį • citrinų sulčių • rožinių pipirų Eiga: Pašalinti skumbrių galvas ir vidurius, atskleisti per vidurį, nedalijant į 2 dalis, išimti stuburą ir kiek aptepti file garstyčiomis, pabarstyti druska ir pipirais, palikti marinuotis. Turbo chefiuke susmulkinti svogūną, aitrią papriką ir puselę obuolio. Gautą mišinį pabarstyti druska ir pipirais ir paskirstyti skumbrių viduje, susmeigti mediniais iešmeliais, sudėti į pagrindinį indą. Į apatinį įpilti 300 ml šalto vandens ir 100 ml vyno. Gaminti mikrobangėje 800W galingumu 14-15 min ir leisti pastovėti 5 min. Tiekti žuvį, apšlakstyti citrinų sultimis ir įbertii kelis rožinius pipirus. TW indai: turbo chefiukas • Micro Gourmet | |
Grenadierių filė su žolelėmis Reikės: 6 grenadierių filė gabaliukų po 120 g • 150 g tepamo varškės sūrelio su žolelėmis • 35 g žuvų prieskonių • 20 g žolelių (petražolių, svogūnų laiškų, estragono) • 100 ml riebios grietinėlės • 400 ml šalto vandens • česnako • druskos, pipirų pagal skonį Eiga: Kievieną grenadierių filė gabaliuką aptepti tepamu varškės sūreliu su žolelėmis, susukti į vyniotinius, susmeigti mediniais iešmeliais, sudėti į pagrindinį indą. Į apatinį įpilti 400 ml šalto vandens, suberti žuvų prieskonius. Gaminti mikrobangėje 800W galingumu 10 min ir leisti pastovėti 5 min. Turbo chefiuke susmulkinti žoleles, sumaišyti su grietinėle, pabarstyti su druska ir pipirais, tiekti su paruoštą žuvimi | |
Porai su lengvu kario padažu Reikės: 1 kg porų vidutinio dydžio • 20 g daržinio builio (prieskoninė žolelė malonaus anyžių kvapo) • 400 ml šalto vandens Lengvam kario padažui: 200 ml skystos grietinės • 20 g kario • druskos, pipirų pagal skonį Eiga: Porus nuplauti, pašalinti viršutinius lapus ir žaląją dalį, perpjauti pusiau, sudėti į pagrindinį indą. Į apatinį įpilti 400 ml šalto vandens, suberti daržinio builio. Gaminti mikrobangėje 800W galingumu 20 min ir leisti pastovėti 5 min. Padažas: micro plius ąsotėlyje plakimo mentele sumaišyti grietinę, karį ir kaitinti mikrobangėje 650W galingumu 1,5 min, po to pabarstyti druska ir pipirais. Tiekti porus karštus ar šiltus su lengvu kario padažu TW indai: | |
Veršienos kepenys su špinatais | |
„Cezario“ salotos garuose Reikės: 400 g vištienos filė • 20 g petražolių • 1 nuluptos askaloninio česnako galvutės • 1 paprasto česnako skiltelės • 15 ml alyvuogių aliejaus • 4 salotų lapų • 150 ml grietinėlės • 1 smulkinto kubelio daržovių sultinio • 25 g tarkuoto parmezano sūrio • 400 ml šalto vandens • druskos, pipirų pagal skonį Eiga: Turbo chefiuke susmulkinti askaloninį česnaką, petražoles, paprasrą česnaką, įpilti aliejų ir suberti prieskonius. Filė supjaustyti juostelėmis, užmarinuoti 7-8 min. Po to sudėti į pagrindinį indą. Į apatinį įpilti 400 ml šalto vandens. Gaminti mikrobangėje 800W galingumu 10 min. Į kiauraindį (II aukštą) įdėti nuplautus salotų lapus ir dar viską gaminti 2 min 800W galingumu ir leisti pastovėti 5 min. Grietinėlę pakaitinti micro plius ąsotėlyje, ištirpinti sultinio kubelį, suberti tarkuotą sūrį, išmaišyti. Į lėkštę sudėti paruoštus salotų lapus, vištienos filė, užpilti grietinėlės padažu ir tiekti. Galima apibarstyti tarkuotu parmezanu. TW indai: Micro plius ąsotėlis 1 l • turbo chefiukas • Micro Gourmet | |