Vištiena su daržovėmis

Reikės:

Vištienos filė, corn flakes, druska,  pipirai, kiti mėgstami prieskoniai, daržovių

Eiga:

Vištienos filė supjaustykite juostelėmis, pilną Turbo Chefiuką pripilame Corn Flakes įberiame prieskonius, susmulkiname. Gautus trupinius supilame i kepsnių dėžutę, uždedame groteles, sudedame vištieną, uždengiame dangtį ir pavertę papurtome. Taip apvoliojame vištieną trupiniais.

Daržoves supjaustome, užberiame prieskonių. Galima įdėti keletą citrinos griežinėlių.

Į Micro Gurmet apatinį indą įpilame 400 ml vandens.

Uždedame pagrindinį indą, sudedame į jį daržoves, uždedama antrą aukštą, sudedame daržoves.

Gaminame mikrobangėje 800W galingumu 15 minučių ir leiskite pastovėti 5 min. 
 

 

 

Vištienos suktinukai

Reikės:

Vištienos filė, cukinija, fermentinio sūrio, vytintų pomidorų aliejuje, druska, pipirai.

Eiga:

Vistienos krutinėlę perpjaukite išilgai, kad taptų plonesnė ir, pabarstę druska ir pipirais, šiek tiek pamuškite. Cukiniją supjaustykite horizontaliu skutuku lygiais ašmenimis. Fermentinį sūrį supjaustykite plonomis riekutėmis.

Ant cukinijos uždėkite vištieną, sūrį, vytintą pomidorą, susukite, pritvirtinkite dantų krapštuku.

Į Micro Gurmet apatinį indą įpilame 400 ml vandens.

Uždedame pagrindinį indą, sudedame į jį suktinukus.

Gaminame mikrobangėje 800W galingumu 12 minučių ir leiskite pastovėti 5 min. 
 

 

 

Vištienos ir varškės kukuliukai

(Virtuvės mitų griovėjų idėja)

Reikės:

300 g vištienos, 200 g varškės, 1 svogūno, 1 kiaušinio, 4 šaukštai maltų džiuvėsėlių, kelios šakelės šviežių šalmučių (aš šlamučių neturėjau, tai dėjau baziliką), druskos, šviežiai maltų pipirų.

Eiga:

Vištieną ir svogūną sukapokite Turbo Chefiuku, sumaišykite su varške, kiaušiniu, džiuvėsėliais ir prieskoniais.

Palikite 10 min, kad išbrinktų.

Suformuokite kukuliukus, dėkite i Micro Gourmet pagrindinį indą (galima dėti ir į antrą auštą).

Į Micro Gurmet apatinį indą įpilame 400 ml vandens.

Gaminame mikrobangėje 800W galingumu 12 minučių ir leiskite pastovėti 5 min.

 

 
 
Kiauliena savojos kopūstuose

Reikės:
6 kiaulienos gabaliukų (medalionų) •,  6 didelių lapų savojos kopūsto• 1 svogūno• 1 morkos• 1/2 petražolių šaknies• 200 g šampinjonų• 100 g sviesto• 100 g grietinės• 2 kiaušinių trynių• 20 g smulkintų petražolių • 400 ml šalto vandens• druskos, pipirų ir maltos paprikos pagal skonį
Eiga:

Savojos kopūsto lapus blanširuoti pasūdytame verdančiame vandenyje, atvėsinti, nusausinti. Svogūną  sukapoti Turbo Chefiuku. Nuskustą morką ir petražolių šaknį smulkiai supjaustyti, nuplautus ir nusausintus grybus taip pat supjaustyti.

Į įkairtintą T-chef keptuvę dėti sviesto ir apkepinti daržoves. Įdėti grybus ir troškinti, kol nebeliks skysčių. Po to dėti grietinę, trynius, susmulkinti. Jeigu masė bus „skystoka“, įberkite šiek tiek krakmolo.

Į kopūsto lapo vidurį dėti truputį grybų-daržovių mišinio, ant viršaus kiaulieną. Pabarstyti druska ir pipirais. Likusį mišinį paskirstyti ant mėsos gabaliukų.  Susukti kopūstų lapus „vokeliais“ ir dėti į Micro Gourmet pagrindinį indą susukimu žemyn. Į Micro Gourmet apatinį indą įpilame 400 ml vandens.

Gaminti mikrobangėje 800W galingumu 20 min ir leiskite pastovėti.

TW indai:

T-Chef keptuvė (24 см)  • universalus skustukas, • Micro Gourmet • turbo chefiukas 

 

 

 

Saidos (ledjūrio menkė) nugarėlė

Reikės:

750 g saidos filė (nugaros dalies) • 20 g žuvų prieskonių • 100 ml balto vyno • 300 ml šalto vandens • 1 citrinos, supjaustytos griežinėliais • 2 česnako skiltelių • 1 svogūno • 3 lapelių čiobrelio • 1 lauro lapo • druskos, pipirų pagal skonį
Padažui:
25 g kukurūzų miltų • 100 ml neriebios grietinėlės • 20g  sviesto • 10 smulkintų petražolių šakelių • druska, pipirai pagal skonį.
Eiga:
Micro Gourmet apatiniame inde sumaišyti vandenį, vyną ir žuvų prieskonius. Į pagrindinį indą dėti citrinos griežinėlius ir sukapotus Turbo Chefiuku česnaką ir svogūną. Ant viršaus dėti saidos file, pabarstyti druska, pipirais, uždėti čiobrelius, lauro lapą.
Gaminti mikrobangėje 800W galingumu 18-20 min ir leiskite pastovėti 5 min.
Padažui mikro plius ąsotėlyje suplakti  kukurūzų miltus, grietinėlę ir 100 ml vandens – vyno mišinio, uždengti dangteliu ir gaminti mikrobangėje 650W galingumu 2 min. Po to sumaišyti plakimo šluotele, įdėti sviesto, smulkintų petražolių, prieskonių dar išmaišyti, tiekti su žuvimi.
TW indai:
Micro Gourmet • turbo chefiukas • micro plius ąsotėlis 1 l • šluotelė plakimui 

 

 

Menkės filė itališkai

Reikės:

4 menkės filė gabaliukų po 120 g • 4 gabaliukų mocarela sūrio • 50 g pomodorų pastos • 1 didelio pomidoro • 2 šakelių šviežių čiobrelių • 400 ml vandens • druskos, pipirų pagal skonį
Eiga:
Pomidorą nulupti ir supjaustyti į 4 dalis. Ant kiekvieno filė gabaliuko dėti griežinėlį sūrio, pomidoro padažo, pomidoro gabaliuką, pabarstyti druska, pipirais. Susukti į vyniotinius, susmeigti mediniais smeigtukais ir sudėti į pagrindinį indą.  Į Micro Gourmet apatinį indą įpilti 400 ml vandens ir įdėti čiobrelių. Gaminti mikrobangėje 800W galingumu 10-12 min ir leisti pastovėti 5 min.
Tiekti žuvį apšlakstytą su alyvuogių aliejumi ir citrinų sultimis 

 

 
Vaisių šašlykai
Reikės:

1 mango • 1 nedidelio ananso • 2 citrinų arba laimų • 30 g nesūdytų pistacijų • 400 vandens
Eiga:

Mango ir ananasą nulupti užpilti citrinų (laimų) sultimis ir palikti 15 min •  vaisius supjaustyti vienodais kubeliais ir smeigti ant medinių iešmų, sluoksniuojant vaisius su plonais citrinos griežinėliais • iešmus sudėti į pagrindinį indą. Į apatinį įpilti 400 ml šalto vandens.

Gaminti mikrobangėje 800W galingumu 11-12 min ir leisti pastovėti 5 min.

Tiekti šiltus ar šaltus pabarsčius smulkintomis turbo chefiuke pistacijomis 

 

 
 
Vištų šlaunelės su grybais
Reikės:
 4 vištų šlaunelių • 3 česnako skiltelių • 20 g kalendrų • 200 g voveraičių • 200 g nuplautų ir smulkiai supjaustytų šampinjonų • 400 ml vandens • druskos, pipirų pagal skonį 
Padažui:
100 ml riebios grietinėlės • 25 ml citrinų sulčių.
Eiga:

Turbo chefiuke susmulkinti česnaką ir pusę kiekio kalendros, gauta mase aptepti šlauneles ir sudėti į pagrindinį indą, palaukti, kad kiek pasimarinuotų. Į apatinį įpilti 400 ml šalto vandens, grybus sudėti į II aukštą. Gaminti mikrobangėje 800W galingumu 25  min ir leisti pastovėti 5 min.

Padažas: į ąsotėlį micro plius supilti grietinėlę, citrinų sultis, likusią smulkintą kalendrą, sumaišyti plakimo šluotele ir gaminti mikrobangėje 1,5 min 650 W galingumu.

Tiekti vištieną su padažu ir grybais

TW indai:

Micro Gourmet • turbo chefiukas • micro plius ąsotėlis 1 l • šluotelė plakimui 

 

 

Vištienos krūtinėlė parmiškai
Reikės:
2 vištienos krūtinėlių po 180 g • 4 parmos kumpio gabalėlių • 400 g briuselio kopūstų • 50 sviesto • druskos, pipirų pagal skonį 
Eiga:

Vištienos krūtinėles nuplauti, nusausinti servetėle ir perpjauti pusiau, pabarstyti druska, pipirais. Susukti į kumpį, sudėtį į pagrindinį indą. Briuselio kopūstus nuplauti, nuvalyti ir laisvai sudėti II aukšte. Į apatinį įpilti 400 ml šalto vandens. Gaminti mikrobangėje 800W galingumu 16 min ir leisti pastovėti 5 min.

Tiekti su kopūstais su sviestu. 

 

 

 

Žali šparagai su olandišku padažu
Reikės:
750 g žalių šparagų • 400 ml šalto vandens
Olandiškam padažui:
300 ml karšto vandens • 15 g temperos miltų (spec. kvietinių ir ryžių miltų mišinys su prieskoniais, naudajamas japonų virtuvėje) • 3 kiaušinių trynių • 15 ml citrinų sulčių • 100 minkšto sviesto supjaustyto kubeliais • druskos, pipirų pagal skonį
Eiga:

Nuvalyti šparagus skustuku, pašalinti kietas dalis, sudėti  į pagrindinį indą. Į apatinį įpilti 400 ml šalto vandens. Gaminti mikrobangėje 800W galingumu 16-18 min ir leisti pastovėti 5 min.

Olandiškam padažas: į micro plius ąsotėlį įpilti karštą vandenį, įberti miltus, druską, pipirus ir kiaušinių trynius, suplaktus su citrinų sultimis, sumaišyti plakimo šluotele ir gaminti mikrobangėje 3 min 650 W galingumu. Atidaryti, supurtyti ir palaipsniui sudėti sviestą nuolat maišant šluotele. Turi gautis vientisa sviestinė masė.

Tiekti šiltus šparagus su padažu

 „Tempera powder“ (miltai) galima įsigyti dideliuose PC arba specializuotose japoniškų produktų parduotuvėse.

TW indai:

Micro Gourmet • universalus skustukas • micro plius ąsotėlis 1 l • šluotelė plakimui 

 

 

 

Milžiniški ravioliai su baravykais
Reikės:
50 sviesto • 400 ml šalto vandens
Tešlai: • 400 g miltų • 40 г manų kruopų • 4 kiaušinių • 30-40 ml vandens • 1-2 g druskos
Įdarui: • 250 g rikotos sūrio • 300 mirkytų baravykų • 100 g tarkuoto parmezano • druskos, pipirų pagal skonį
Tešlai aptepti • 1 kiaušinio trynys
Eiga:

Tešla: sumaišyti visus produktus iki vientisos masės  ir palikti 30 min. Įdaras: sumaišyti grybus, rikotos ir  parmezano sūrius, pabarstyti druska ir pipirais ir dėti į šaldytuvą 30 min.

Ant miltais  pabarstyto padėklo iškočioti tešlą kočėlu, pripildytu šalto vandens. „Saulutės“ formos pagalba išspausti iš tešlos apskritimus, juos dėti ant formos, apskritimo kraštus sutepti kiaušinio tryniu silikoniniu teptuku. Į vidurį dėti 1 valg. šaukštą įdaro, formą suspausti, palaikyti 5 sek, kad tešlos kraštai suliptų. Taip suformuoti visus apskritimus.

Raviolius sudėti į pagrindinį ir viršutinį indus laisvai, kad garai laisvai cirkuluotų per indų skylutes. Į apatinį įpilti 400 ml šalto vandens. Gaminti mikrobangėje 800W galingumu 15 min ir leisti pastovėti 5 min. Pagardinti druska, pipirais. Tiekti su sviestu.

TW indai:

Padėklas tešlos ruošimui • kočėlas • forma „Saulutė“, • silikoninis teptukas • Micro Gourmet 

 


 

Vištienos filė su pankoliais

Reikės:

4 didelių gabaliukų vištienos file • 3 pankolių svogūnėlių • 300 ml šalto vandens •  50 ml „pastis“ (pranc. anyžinis likeris „Pastis“ naudojamas kaip aperityvas) arba 50 ml anyžių degtinės • 50 ml riebios grietinėlės

Marinatui: 1 citrinos sulčių • 25 ml alyvuogių aliejaus • 10 g pankolių sėklų • druskos, pipirų pagal skonį
Eiga:
Į maišymo dubenį 3 l įpilti citrinos sulčių, alyvuogių aliejų, pankolių sėklų, druskos, pipirų, sumaišyti šluotele. Sudėti vištienos file ir marinuoti 15-20 min. Paruošti pankolius: pašalinti viršutinius lapus, svogūnėlius supjaustyti griežinėliais, apšlakstyti pusės citrinos sultimis (kad nepatamsėtų) ir sudėti į pagrindinį indą. Į apatinį įpilti 300 ml šalto vandens ir 50 ml pastiso, uždėti pagrindinį indą su pankoliais, sudėti vištieną ir apipilti marinatu. Gaminti mikrobangėje 800W galingumu 20 min ir leisti pastovėti 5 min. Tiekti su po gaminimo gautu nuoviru, sumaišytu su grietinėle.
TW indai:
Maišymo dubuo 3 l • plakimo šluotelė • Micro Gourmet 

 

 

Bulvės įdarytos sūriu ir svogūnų laiškais

Reikės:

6 vidutinių vienodų bulvių (800 g) • 1 raudono svogūno • 150 g čederio sūrio • 20 g svogūnų laiškų • 400 ml šalto vandens • česnako • druskos, pipirų pagal skonį

Eiga:

Bulves su lupenom nuplauti, keliose vietose subadyti ir sudėti į pagrindinį indą. Į apatinį įpilti 400 ml šalto vandens. Gaminti mikrobangėje 800W galingumu 22-24 min ir leisti pastovėti 8 min. Bulves atvėsinti, nupjauti viršūnėlę, išskobti vidurį palikus apie 1 cm storio sieneles. Nupjautą viršūnę ir išskobtą vidų įdėti į maišymo dubenį 3 l ir sugrūsti.

Turbo chefiuke susmulkinti svogūną ir česnaką. Gautą masę sumaišyti su bulvių koše ir tarkuotu sūriu. Pabarstyti druska, pipirais, permaišyti silikonine mentele. Pripildyti bulves gauta mase ir sudėti į pagrindinį indą. Į apatinį įpilti 400 ml šalto vandens. Gaminti mikrobangėje 800W galingumu 8 min ir leisti pastovėti 5 min.
Tiekti su svogūnų laiškais
TW indai:
Maišymo dubuo 3 l • grūstuvė • silikoninė mentelė • turbo chefiukas • Micro Gourmet 

 

 

Kriaušės su medumi ir cinamonu

Reikės:

6 kriaušių (pvz, „konference“, „paskrasan“ veislių) 

1 lazdelės arba 15 g malto cinamono • 400 ml šalto vandens 
Sirupui: 2 apelsinų • 100 g cukraus • 75 ml skysto akacijų medaus • 1 vanilės ankšties
Eiga:
Sirupui išspausti apelsinų sultis, įpilti į T-chef puodą 1 l, sudėti cukrų, medų, perpjautą pusiau vanilės ankštį ir 10 min kaitinti ant silpnos ugnies, maišant siaurąja silikonine mentele. Kriaušes nuskusti. Į apatinį įpilti 400 ml šalto vandens, suberti cinamoną. Sudėti kriaušes į pagrindinį indą. Gaminti mikrobangėje 600W galingumu 18 min ir leisti pastovėti 10 min. Tiekti šaltas ar šiltas su šiltu sirupu.
TW indai:
BtB sulčiaspaudė • T-chefseries puodas 1 l • siauroji silikoninė mentelė • universalus skustukas • Micro Gourmet

 
 
 

Marinuota skumbrė

Reikės:

6 nedidelių skumbrių (850 g) • 25 g aštrių garstyčių • 1 nedidelio raudono svogūno • ½ nulupto obuolio • 100 ml balto sauso vyno • 300 ml šalto vandens • 1 aitrios paprikos •  druskos, pipirų pagal skonį • citrinų sulčių • rožinių pipirų

Eiga:

Pašalinti skumbrių galvas ir vidurius, atskleisti per vidurį, nedalijant į 2 dalis, išimti stuburą ir kiek aptepti file garstyčiomis, pabarstyti druska ir pipirais, palikti marinuotis.

Turbo chefiuke susmulkinti svogūną, aitrią papriką ir puselę obuolio. Gautą mišinį pabarstyti druska ir pipirais ir paskirstyti skumbrių viduje, susmeigti mediniais iešmeliais, sudėti į pagrindinį indą. Į apatinį įpilti 300 ml šalto vandens ir 100 ml vyno. Gaminti mikrobangėje 800W galingumu 14-15 min ir leisti pastovėti 5 min.

Tiekti žuvį, apšlakstyti citrinų sultimis ir įbertii kelis rožinius pipirus.

TW indai:

turbo chefiukas • Micro Gourmet 


 

 

Grenadierių filė su žolelėmis

Reikės:

6 grenadierių filė gabaliukų po 120 g • 150 g tepamo varškės sūrelio su žolelėmis • 35 g žuvų prieskonių • 20 g žolelių (petražolių, svogūnų laiškų, estragono) • 100 ml riebios grietinėlės • 400 ml šalto vandens • česnako • druskos, pipirų pagal skonį

Eiga:

Kievieną grenadierių filė gabaliuką aptepti tepamu varškės sūreliu su žolelėmis, susukti į vyniotinius, susmeigti mediniais iešmeliais, sudėti į pagrindinį indą. Į apatinį įpilti 400 ml šalto vandens, suberti žuvų prieskonius. Gaminti mikrobangėje 800W galingumu 10 min ir leisti pastovėti 5 min.

Turbo chefiuke susmulkinti žoleles, sumaišyti su grietinėle, pabarstyti su druska ir pipirais, tiekti su paruoštą žuvimi 

 

 

Porai su lengvu kario padažu
Reikės:

1 kg porų vidutinio dydžio • 20 g daržinio builio (prieskoninė žolelė malonaus anyžių kvapo) • 400 ml šalto vandens

Lengvam kario padažui: 200 ml skystos grietinės • 20 g kario • druskos, pipirų pagal skonį

Eiga:

Porus nuplauti, pašalinti viršutinius lapus ir žaląją dalį, perpjauti pusiau, sudėti į pagrindinį indą. Į apatinį įpilti 400 ml šalto vandens, suberti daržinio builio. Gaminti mikrobangėje 800W galingumu 20 min ir leisti pastovėti 5 min.

Padažas: micro plius ąsotėlyje plakimo mentele sumaišyti grietinę, karį ir kaitinti mikrobangėje 650W galingumu 1,5 min, po to pabarstyti druska ir pipirais.

Tiekti porus karštus ar šiltus su lengvu kario padažu

TW indai:
Micro plius ąsotėlis 1 l • šluotelė plakimui • Micro Gourmet 

 

 

Veršienos kepenys su špinatais
Reikės:
4 plonų riekių veršienos kepenų • 400 g šaldytų špinatų (atšildytų) • 20 g sviesto • 400 ml šalto vandens • druskos, pipirų pagal skonį
Padažui: 1 nuluptos askaloninio česnako galvutės • 50 g sviesto •  5 ml balzaminio acto
Eiga:
Į apatinį  indą įpilti 400 ml šalto vandens, į pagrindinį – atšildytus špinatus, į kiauraindį – kepenis. Ant kiekvienos kepenų riekės dėti sviesto gabaliuką, pabarstyti druska ir pipirais. Gaminti mikrobangėje 800W galingumu 8 min ir leisti pastovėti 5 min.
Turbo chefiuke susmulkinti askaloninį česnaką ir kartu su sviestu dėti į micro plius ąsotėlį, gaminti mikrobangėje 650W galingumu 1,5 min, po to įpilti balzaminio acto.
Tiekti kepenis su špinatais ir padažu.
TW indai:
Micro plius ąsotėlis 1 l • turbo chefiukas • Micro Gourmet 

 
 
 
„Cezario“ salotos garuose
Reikės:
400 g vištienos filė • 20 g petražolių • 
1 nuluptos askaloninio česnako galvutės • 1 paprasto česnako skiltelės • 15 ml alyvuogių aliejaus • 4 salotų lapų • 150 ml grietinėlės • 1 smulkinto kubelio daržovių sultinio • 25 g tarkuoto parmezano sūrio •  400 ml šalto vandens • druskos, pipirų pagal skonį
Eiga:

Turbo chefiuke susmulkinti askaloninį česnaką, petražoles, paprasrą česnaką, įpilti aliejų ir suberti prieskonius. Filė supjaustyti juostelėmis, užmarinuoti

7-8 min. Po to sudėti į pagrindinį indą. Į apatinį įpilti 400 ml šalto vandens. Gaminti mikrobangėje 800W galingumu 10 min. Į kiauraindį (II aukštą) įdėti nuplautus salotų lapus ir dar viską gaminti 2 min 800W galingumu ir leisti pastovėti 5 min.

Grietinėlę pakaitinti micro plius ąsotėlyje, ištirpinti sultinio kubelį, suberti tarkuotą sūrį, išmaišyti.

Į lėkštę sudėti paruoštus salotų lapus, vištienos filė, užpilti grietinėlės padažu ir tiekti. Galima apibarstyti tarkuotu parmezanu.

TW indai:

Micro plius ąsotėlis 1 l • turbo chefiukas • Micro Gourmet

  
http://tvarkoslinija.lt