Mums reikės:

 

Biskvito:
1,5 kiaušinio (pusantro),
70 g cukraus ,
80 g miltų ,
50 g krakmolo,
vanilinio cukraus ( 15 g ), 
kepimo miltelių (1 arbatinis šaukštelis).

 

Kiaušinius su 1,5 šaukšto šilto vandens plakti tol kol jie smarkiai suputos (mikseriu visu greičiu) ir plakant per keletą kartų supilti cukrų ir vanilę. Miltus, krakmolą ir kepimo miltelius sumaišyti ir juos įplakti lėčiausiu mikserio greičiu. Paruoštą tešlą pilame į formą ir kepame 180C  apie 20min. Atvėsusį biskvitą supjaustome gabaliukais .

 

Iš vakaro padarytos želė: dviejų – trijų spalvų (reikia kietesnės, nes ją reikės supjaustyt gabalėliais); 1 indelio grietinėlės (apie 250ml); 300ml jogurto šviesaus;cukraus ir citrinos rūgštelės pagal skonį; 1 pakelio želatinos(ją brinkinti su 150ml. vandeniu), aguonų, vanilinio cukraus pagal savo skonį.
Grietinėlę gerai išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir citrinos rūgštele, supilame jogurtą, paplakame, tada supilame ištirpintą želatiną (plona srovele, bet paskubant). Tada į šį kremą sudedame biskvito gabaliukus ir gabalėliais supjaustytą želė, staigiai išmaišome, padalinam kremą per pusę:  į vieną dalį  įpilame aguonas, ir greitai supilame į želė žiedo formą, ir tada ant viršaus kitą dalį kremo. Gerai paspaudžiame (galite trinktelti formą į stalą, kad kuo geriau susispaustų, ir neliktų tuščių tarpų) ir dedame į šaldytuvą.
Prieš dedant kremą į želė žiedo formą, galima tortuko viršui padaryt papuošimą: pvz. Patarkuoti truputį įvairių spalvų želė, kad būtų smulkiau - tai kartoti 3 kartusJ (imate jau sutarkuotą želė į ranką ir vėl tarkuojate) - taip gausis smulkučiai gabaliukai.

 

Tai super gaivus tortukas, mėgstančioms gaivą ir želė....

 

http://tvarkoslinija.lt