Paruošimas: 15 min.
Kepimas: 20-25 min 250º C.

Tešlai:

20 g mielių,
150 ml šilto vandens,
25 ml alyvų aliejaus,
5 ml cukraus,
500 ml ( apie 250 g miltų)
10 ml druskos.

 

Įdarui:

100 g ementalio sūrio,
100 ml pomidarų padažo,
1 nedidelis nuluptas ir be sėklų pomidoras,
75 g pievagrybių,
1 storas griežinėlis kumpio (200 g),
2 ml džiovinto raudonėlio arba kelios šakelės šviežio.

 

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220ºC temperatūros.
  2. Greitkartyje  išplakite šiltą vandenį su mielėmis, alyvų aliejumi ir cukrumi.
  3. Į dubenį tešlai suberkite miltus ir druską ir supilkite greitkatyje suplaktą mišinį. Maišykite maišymo šaukštu arba silikonine mentele, kol tešla atšoks nuo dubens sienelių (jei reikia, įberkite dar miltų) arba galite uždengę dangtį supurtykite ir pabaikite minkyti mentele.
  4. Uždenkite dangtį, įstatykite į šiltą vandenį ir kildykite apie 15 min, perminkykite ir dar kartą pakildynkite apie 5 min.
  5. Tešlą dėkite ant silikoninio kilimėlio ir iškočiokite 35 cm apskritimą.
  6. Lengvai pabarstykite miltais 2 l Ultra Pro indą ir įklokite tešlą taip, kad ją galėtumėte perlenkti pusiau.
  7. Malūnėliu sutarkuokite ementalio sūrį.
  8. Silikonine mentele paskleiskite pomidorų padažą ant tešlos. Sudėkite pomidorus, pievagrybius ir pjaustytą kubeliais kumpį. Ant viršaus užberkite ementalio sūrį ir pabarstykite raudonėliais,
  9. Silikoninės mentelės pagalba patepkite tešlos kraštus vandeniu ir sulenkite tešlą pusiau.
  10. Uždenkite dangtį ir kepkite 20-25 min. 220ºC temperatūroje.

 

Išimkite pyragą ir palikite atvėsti ant grotelių. 

 

http://tvarkoslinija.lt