Paruošimas: 15 min.

Kepimas: 40 min 60ºC ir 40 min. 210ºC

 

Reikės:

 

42 g mielių,

15 ml cukraus (1 šaukštas),

600 ml šalto vandens,

700 g miltų,

15 ml druskos,

50 ml (60g) sezamų sėklų,

50 ml (60g) linų sėmenų.

 

  1. 3 l dubenyje sumaišykite maišymo šaukštu mieles su cukrumi ir vandeniu. Maišykite tol, kol mielės ištirps.
  2. Suberkite miltus, druską, sezamų sėklas, linų sėmenis ir minkykite, kol gausite gražų tešlos kamuoliuką. Tešla turi lengvai atšokti nuo dubens sienelių. Jei reikia, įberkite daugiau miltų.
  3. Sudėkite tešlą į Ultra Pro 3,5 l indą, uždenkite dangčiu ir įstatykite jį į verdančio vandens vonelę. Pastatykite į orkaitę ir kildinkite 40 min. 60ºC temperatūroje.
  4. Išimkite vandens vonelę. Tešla turi būti iškilusi iki indo viršaus.
  5. Nustatykite 210º C temperatūrą ir kepkite 40 minučių be dangčio.

 

Iškeptą duoną išimkite iš indo ir palikite atvėsti ant grotelių. 

 

http://tvarkoslinija.lt