Paruošimas: 15 min.
Kepimas: 40 min 60ºC ir 40 min. 210ºC
Reikės:
42 g mielių,
15 ml cukraus (1 šaukštas),
600 ml šalto vandens,
700 g miltų,
15 ml druskos,
50 ml (60g) sezamų sėklų,
50 ml (60g) linų sėmenų.
- 3 l dubenyje sumaišykite maišymo šaukštu mieles su cukrumi ir vandeniu. Maišykite tol, kol mielės ištirps.
- Suberkite miltus, druską, sezamų sėklas, linų sėmenis ir minkykite, kol gausite gražų tešlos kamuoliuką. Tešla turi lengvai atšokti nuo dubens sienelių. Jei reikia, įberkite daugiau miltų.
- Sudėkite tešlą į Ultra Pro 3,5 l indą, uždenkite dangčiu ir įstatykite jį į verdančio vandens vonelę. Pastatykite į orkaitę ir kildinkite 40 min. 60ºC temperatūroje.
- Išimkite vandens vonelę. Tešla turi būti iškilusi iki indo viršaus.
- Nustatykite 210º C temperatūrą ir kepkite 40 minučių be dangčio.
Iškeptą duoną išimkite iš indo ir palikite atvėsti ant grotelių.
http://tvarkoslinija.lt