Tešlai: 

550 g miltų, 
1 kiaušinis, 
250 ml pieno arba vandens, 
1 nubrauktas arbatinis šaukštelis druskos, 
3 valg. šaukštai cukraus (picai 1 šaukštas), 
3 šaukštai aliejaus, 
30 g mielių.

 

Įdarui

100 g sviesto, 
150 ml šaukštai aguonų, 
200 ml cukraus.

 

1.  Bake to basic dubenį tešlai pastatykite ant svarstyklių, pasukite skalę į „0“ padėtį. Pripilkite 550 g miltų. Ant miltų pilkite aliejų. Į greitkratį pripilkite 250 ml iki 400 C pašildyto pieno (aš pilu 150ml pieno ir įpilu 100ml verdančio vandens), dėkite cukraus, įmuškite kiaušinį, dėkite mieles. 
2.  Uždėkite greitkračio malūnėlį, uždarykite greitkratį (pirmą didįjį dangtelį po to mažąjį) ir plakite. Plakite taip: kelis kartus pakratykite po to atidarykite greitkračio dangtelį (mažąjį) ir išleiskite orą. Tai kartokite 3 – 4 kartus (kol ištirps mielės ir cukrus). Gautą skystį pilkite ant miltų ir išmaišykite.
3.  Išmaišyti galima 2 būdais: uždarome dangtį ir purtome keletą minučių ir baigiame minkyti silikonine mentele arba gerai išmaišome silikonine mentele, maišome kol tešla nebekimba prie silikoninės mentelės).
4.  Uždarome dubenį, įdedame į karštą vandenį. Praėjus 15 min. tešla jau būna pakilusi. Ją perminkome silikonine mentele ir uždengę dar pakildome 5min. Tešla paruošta. Jeigu nespėjote pasiruošti įdaro, galite uždaryti dangtį ir toliau kildinti. Iš šios tešlos galima kepti pyragą, bandeles, picą ir t.t.

 

Ruošiame įdarą karameliniam pyragui:

1.  Mikrobangės inde ištirpiname sviestą, į jį pilame cukrų ir aguonas. 
2.  Iškočiojame tešlą ir ištepame ją paruoštu įdaru. Suvoliojame ritinėlį. Sukarpome ir dedame į silikono formą.
3.  Iškočiojame tešlą ir ištepame ją paruoštu įdaru. Suvoliojame ritinėlį. Sukarpome ir dedame į silikono formą.
4.  Kepame 30-40 minučių 200 o C orkaitėje Iškepus 10 min atvėsiname, galima serviruoti prabangos serijos lėkštėje. 
5.  Skanaus.

 

Filmuotas mielinės tešlos receptas (pica ir drugeliai) čia: http://www.youtube.com/user/Bloziene?feature=mhee#p/a/u/0/Z_tqdwHtIlA

 

http://tvarkoslinija.lt