Quick Chef receptai


 

 

TIRAMISU

500 g Mascarpone sūrio (arba varškės "Švelnioji"), 75g Cukraus pudros, 150 ml Kavos likerio,90g Šokolado, 450 ml Plakamos grietinėlės, 2 Šaukštai stiprios kavos, Biskvitinių sausainių (lady fingers)

"Quick Chef" plakame mascarpone su 60 g cukraus pudros, 3 šaukštais kavos likerio ir 2/3 tarkuoto šokolado . Šokoladą sutarkuojame sūrio malūnėlyje. "Speed Chef" išplakame 300 ml grietinėlės. Sūrio masę sumaišome su plakta grietinėle. Greitkratyje sumaišome likusį likerį, kavą ir 2 šaukštus vandens. Dugną išklojame sausainiais, patepame kavos ir likerio mišiniu. Kitą sluoksnį dedame sūrio masės. Vėl dedame sausainius, aptepkite ir vėl sūrio mase, pabarstome šokoladu. Išplakame likusią grietinėlę (150 ml) su likusia cukraus pudra iki standumo. Papuošiame grietinėle deserto viršų, naudodami konditerinį švirkštą.

Šaldome desertą 4 – 5 val.

 

PUIKUS DESERTAS 

Natūralių arba šaldytų uogų, 1 bananas, 1 šaukštas medaus, natūralaus jogurto be priedų, grietinės neriebios, kelios saujos sojos dribsnių.

Atšildykite uogas. Dėkite į "Quick Chef" su įstatytais peiliukais. Nulupkite bananą ir sudėkite kartu su uogomis. Kad netruktų saldumo (jei šaldytos uogos be cukraus) įdėkite 1 šaukštą medaus ir viską gerai išsukite. Po to dėkite natūralaus jogurto ir šiek tiek neriebios grietinės.
Jei norite sočiau, tiekite su sojos dribsniais.

 

"ŠLAPIOS DEŠROS UŽTEPĖLĖ" 

 Pusė svogūno, kas mėgsta galima ir visą, 300 g šlapios dešros, 1-2 šaukštai neriebaus majonezo.

Svogūną susmulkiname "Quick Chef" smulkintuve, po to dešra sudedame į svogūnus ir susmulkiname. Pabaigoje supilame majonezą ir dar kartą gerai išsukame.
Tepame ant mėgstamos baltos duonos.

 

"Raudonasis PESTO padažas"

500 g šviežių pomidorų, 20 džiovintų pomidorai aliejuje, 2 skilteles česnako, 1 šakelė smulkiai pjaustytų bazilikų, 120 g smulkiai pjaustytų migdolų, 100 ml alyvuogių aliejaus, druska ir pipirai, 25 ml pomidorų koncentrato.
Nulupkite pomidorus, supjaustykite gabalėliais ir supilkite į 3,5 l dubenį.
Nukoškite džiovintus pomidorus, supjaustykite gabaliukais ir dėkite juos į dubenį. Pridėti pjaustytų bazilikų, susmulkinto česnako skilteles, smulkiai pjaustytų migdolų, pomidorų koncentrato. Lėtai maišydami pilkite alyvuogių aliejaus. Pagardinkite druska ir pipirais. Patiekite su karštais makaronais ir parmezano sūriu, kepta mėsa, žuvimi ar daržovėmis.

 

"Greitai paruošiami putėsiai" 

250 ml grietinėlės sūris (kaip Fiorello), 50 ml cukraus pudros, 150 g tirpinto šokolado.

Supilkite kapotą šokoladą į 1 l MicroPlus ąsotį, su trupučiu vandens pakaitinti keletą minučių. Ištirpus šokoladui, nulieti vandenį. Su Speedy Chef išplakti grietinėlę su sūriu ir pridėti cukraus pudros. Supilkite šiltą ištirpintą šokoladą į plaktą grietinėlę ir maišyti: putėsiai paruošti!

 

„PESTO“ PADAŽAS"

3 šaukštai aliejaus, 1 šaukštas tarkuoto parmezano, 1 pundelis baziliko, 2 šaukštai kedro riešutų, 1 skiltelė česnako. Viską susmulkinti blenderiu arba „Turbo Chef“ – u. Paskaninti druska ir pipirais.

 

Vitaminai akims

250 g graikiškų gliaudytų riešutų, 0,5 l medaus, 1l spanguolių Riešutus užplikiname verdančiu vandeniu ir palaikę 15 min nukošiame. Spanguoles ir riešutus sumalame „Quick Chef“. Visus ingredientus sumaišome ir, vartojant kaip vitaminus akims, suvalgome po 1 valgomą šaukštą ryte ir vakare.

 

Blynai su obuoliais ir apelsinais
 

2 kiaušinių, 3 stiklinių pieno, 0,5 stiklinės cukraus, 2 stiklinių miltų, 1 šaukštelio kepimo miltelių, 6 – 8 obuolių, 1 apelsino nutarkuotos žievelės, 0,5 apelsino sulčių, aliejaus kepti. 
Padažui: 400 g grietinės, 0,5 stiklinės cukraus, 0,5 apelsino sulčių.

Į „Quick Chef“ sudėkite kiaušinius, pieną, cukrų miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, paruoškite grietinės tirštumo tešlą. Į ją įmaišykite smulkiai supjaustytus obuolius, apelsino žieveles bei sultis. Blynus kepkite keptuvėje su aliejumi. Padažą išsukite taip pat „QuickChef“
 

Paštetas su alyvuogėmis špinatų apvalkale
 

400 g vištienos filė, 300 – 350 g kalakuto kepenėlių, ½ stiklinės žaliųjų alyvuogių, 2 kiaušinių, 100 ml grietinėlės, 2 – 3 šaukštų džiūvėsėlių, 1 morkos, 1 svogūno, pipirų, kario, druskos. Apvalkalui: 200 ml grietinėlės, 1 – 1,5 šaukšto želatinos, 150 g šaldytų ar šviežių špinatų, prieskonių pagal skonį.

Vištienos filė kartu su kepenėlėmis sumalkite. Morką ir svogūną sudėkite į „Quick Chef“, susmulkinkite, apkepkite ir taip pat sumalkite. Masę permalkite du tris kartus. Į „Quick Chef“ įmuškite kiaušinius, suberkite džiūvėsius, supilkite grietinę, prieskonius ir išmaišykite. „Karališkąją“ silikono formą išklokite folija, supilkite trečdalį masės, ant viršaus sudėkite pusę alyvuogių, po to vėl dėkite masę ir vėl alyvuoges. Viršuje turi likti masės sluoksnis. Kepkite orkaitėje apie 40 – 50 min. Kai paštetas atvės, išimkite iš formos ir gerai atšaldykite.

Apvalkalui želatiną ištirpdykite nedideliame kiekyje vandens. Špinatus su prieskoniais patroškinkite vandenyje (vandens pilkite tiek, kad vos apsemtų) ir plakikliu suplakite į vientisą masę (tyrelę). Ją sumaišykite su želatina ir grietinėle. Paimkite tą pačią „Karališką“ silikono formą, kurioje kepė paštetas, įpilkite 1 – 2 cm sluoksnį špinatų masės, dėkite į šaldytuvą ir laikykite, kol sustings. Tada ant sustingusio sluoksnio uždėkite paštetą ir supilkite likusią špinatų masę, kuri užpildys šonus ir viršų. Laikykite šaldytuve, kol sustings. Gražiai išimkite iš formos ir patiekite į stalą.

 

PORCIJA VITAMINŲ

Įstatykite ašmenis į "Quick Chef". Sumaišykite 1 persiką ( kauliuką išimti ), 1 bananą, keletą braškių. Pridėkite 1 indelį natūralaus jogurto, 50 g cukraus ( 50 ml ) ir 1 valgomąjį šaukštą medaus. Iš karto patiekite ant stalo.

 

VIENO KĄSNIO SUMUŠTINIS ANT DŽIOVINTOS SLYVOS

Džiovintos slyvos. Varškės įdarui: Varškė, česnakas, druska, grietinė, būtina papuošti petražole, citrina arba uždėti raudonųjų serbentų (po uogą ant sumuštinio).

 

VAISIŲ TYRĖ

Labai tinka tortams, ledams ir įvairiems desertams. Įstatykite ašmenis į "Quick Chef". Sumaišykite 200 g šviežių vaisių. Vaisiai turi būti iš anksto nuplauti ir supjaustyti stambiais gabalais. Pridėkite 75 g cukraus ir 50 g tirštos grietinėlės arba grietinės (38% riebumo ).

 

TEŠLA PLONIEMS BLYNELIAMS

Galima iškepti 15-20 blynelių. Įstatykite į "Quick Chef" plaktuvą. Sumaišykite 2 kiaušinius, 250 ml (125 gr) miltų, 50 ml aliejaus, 1 arbatinį šaukštelį druskos. Įstatykite piltuvėlį ir, nuolat maišydami, pamažu supilkite 500 ml pieno.

 

Pagaminkime gardžius mėsainius!

400 g faršo, 1 maža svogūno galvutė, 1 kiaušinis, 1 ½ šaukštelio druskos, 1 ½ šaukštelio pipirų, 2 dl vandens ir 1 sultinio kubelis
Pasūdyti mėsą ir ištirpinti sultinio kubelį vandenyje. Susmulkinti svogūną "Quick Chef" ir suberti į mėsą. Tada dėti kiaušinį, pilti sultinį ir pagardinti prieskoniais. Dar truputį pamaišyti. Sudėti mėsą ant tešlos ruošimo padėklo ir su kočėlu (jis turi būti drėgnas) formuoti reikiamo dydžio gabalėlius.

 

 Cezario salotos – 4 porcijos

2 ryšulėliai romėniškų salotų, 2 griežinėliai duonos, parmezano sūrio, sviesto arba aliejaus
Padažui:
5 ančiuviai, ½ aliejaus, 4 šaukštai šviežių citrinų sulčių, 1 šaukštas Dijon garstyčių, 2 kiaušinių tryniai, 2 skiltelės česnako
Padažą suplakti "Quick Chef".
Ištirpinti sviestą "MicroPlus" ir supjaustyti duoną kvadratiniais gabalėliais. Ištirpintame svieste išmaišyti duonos gabalėlius ir kepti orkaitėje, silikono formoje. Ištrinti sūrį su grūstuve. Patiekite salotas Elegancijos 4.6 l dubenėlyje.
Bon appetite!
 

Pomidorų padažas
 

Tinka su duona, picai, meksikietiškai salsai arba žuviai. Įstatykite ašmenis į "Quick Chef". Stambiai supjaustykite 5 vidutinio dydžio pomidorus, vieną svogūną, 8 baziliko lapelius (arba 1 valgomąjį šaukštą sauso baziliko), 1 galvutę česnako, 2 pluoštelius petražolių. Įdėkite 1 arbatinį šaukštelį druskos ir šiek tiek pipirų. Kelis kartus pasukite ir uždėkite piltuvėlį. Maišydami pilkite 50 g aliejaus. 

 

Padažas „A LA BERNEZ“
 

Skirtas fondiu, muštiniams arba šaltai žuviai. Įstatykite ašmenis į "Quick Chef". Stambiai supjaustykite 10 sūdytų karnišonų, 3 pundelius estragono / tarchuno (arba 1 valgomąjį šaukštą sauso estragono), kietai virtą kiaušinį, 3 pundelius petražolių. Pridėkite majonezo, kurį galima pagaminti pagal toliau pateiktą receptą.

 

Majonezas
 

Įstatykite plaktuvą į "Quick Chef". Sumaišykite 1 kiaušinio trynį, 1 valgomąjį šaukštą Dižono garstyčių ir 50 ml aliejaus. Kelis kartus pasukite ir įstatykite piltuvėlį. Tada nuolat maišydami, per piltuvėlį pamažu supilkite 200 ml aliejaus. Pagardinkite trupučiu citrinos sulčių.

Padažas „lengvas“
 
Puikiai tinka su bet kokiu „žaliu“ maistu arba šalta mėsa. Įstatykite ašmenis į "Quick Chef". Supjaustykite 1 kietai virtą kiaušinį, 1 valgomą šaukštą Dižono garstyčių, 5 pluoštelius iš anksto mažais gabalėliais susmulkinto laiškinio česnako. Pridėkite arbatinį šaukštelį druskos ir šiek tiek pipirų. Pakeiskite ašmenis plaktuvu. Pridėkite 250 g neriebios grietinės arba šviežios minkštos varškės ir suplakite.
 
Salotų užpilas
 

Puikiai tinka su bet kokiu „žaliu“ maistu ir šalta žuvimi. Įstatykite plaktuvą į "Quick Chef". Sumaišykite 125 g grietinės, šiek tiek indiško kario, šiek tiek šafrano, 1 arbatinį šaukštelį druskos ir truputį pipirų. Nedaug pamaišę, per piltuvėlį supilkite 50 ml alyvuogių aliejaus.

 

 Greitas obuolių pyragas 

3 kiaušiniai, 1 stiklinė cukraus, 6 šaukštai aliejaus, 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių, 2,5 stiklinės miltų, 1 kg obuolių, 1 pakelis vanilinio cukraus
Plakimo ąsotyje kiaušinius išsukti su cukrumi, įdėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Vėl gerai išmaišyti, tada supilti aliejų, išmaišyti ir pilti į silikono formą. Obuolius nulupti, supjaustyti plonomis skiltelėmis, sumaišyti su vaniliniu cukrumi, supilti ant tešlos viršaus ir truputį įspausti. Kepti 30 min. 180º orkaitėje.

 

Pudingo pyragas
 
Tešlai: 100 g varškės, 3 šaukštai aliejaus, 2 šaukštai pieno, 50 g cukraus, 150 g miltų, 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių.
Pudingui: 2 kiaušiniai, 200 g grietinės, 1 citrinos sutarkuota žievelė, 75 g cukraus, 50 g miltų.
Cukraus pudros papuošimui.
1 indelis konservuotų ananasų (apie 7 griežinėlius).

Iš tešlai skirtų produktų užminkyti tešlą ir dėti į silikono formą. Ananasų žiedus supjaustyti nedideliais gabalėliais ir suberti ant tešlos. Trynius išplakti su cukrumi, grietine, citrinos žievele ir miltais. Baltymus išplakti iki standžių putų ir įmaišyti į pudingo plakinį, ant jos supilti ananasų gabalėlių. Pyragą kepti 200° orkaitėje. Atvėsusį kepinį papuošti cukraus pudra.

 

„Egzotiškas“ paštetas
 

Reikės: 1 avokado, 1 nedidelis svogūnas (galvutė), 1 kivi vaisius, pusės citrinos sultys, labai mažas žiupsnelis cukraus, žiupsnelis druskos, pipirai.

Viską sudėti į „Quick Chef" ir smulkiai supjaustyti. Gautą masę padalyti į dvi dalis. Į vieną dalį įdėkite šaukštą majonezo, o į kitą – alyvuogių aliejaus. Kas mėgsta aštriau, galima įdėti skiltelę česnako.

Tepti ant paskrudintos duonos.

Puikiai tiks pusryčių stalui, prie žuvies ar mėsos.