Torto formavimo žiedas - receptai


 
 

Varškės torčiukas Snikers

 

 

Pagrindui:

300 g sausainių „Selga“ (aš naudojau pusę šokoladinių, pusę paprastų);
150 g sviesto.

 

Kremui:

500 g varškės;
150 g cukraus;
500 ml grietinėlės;
4 Snikers;
20 g želatinos;
Vanilinio cukraus.

  1. Quick Chefe naudodami peiliukus susmulkinkite į trupinius sausainius. Nesudėkite visų sausainių iškarto, smulkinkite per du kartus.
  2. Sviestą išlydykite, sumaišykite su sausainiais.
  3. Sausainių masę suspauskite formavimo žiede, suformuokite pagrindą.
  4.  Želatiną užpilkite 200 ml šalto vandens ir palikite, kad išbrinktų.
  5. Varškę Quick Chefe naudodami peiliukus sumalkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Nesudėkite visos varškės iškarto, malkite per du kartus.
  6.  Nuo Snikerių nutarkuokite šokoladą, ji panaudosite papuošimui.
  7.  Snikerius susmulkinkite.
  8. Išbrinkusią želatiną išlydykite ir sumaišykite su varške.
  9. Į varškės masę sudėkite susmulkintus Snikerius.
  10. Speedy Chefe išplakite grietinėlę sumaišykite su varškės mase.
  11. Varškės masę sudėkite į torto formavimo žiedą ant sausainių pagrindo.
  12. Palaukite 2-3 valandas kol sustings.

 Bananų – meduolių desertas

 

 

 

Reikės:

750 g pačių paprasčiausių meduolių,

750 ml grietinės,

1 citrinos (arba ½ citrinos ir ½ apelsino) sultys,

5 dideli bananai,

Vanilinės (nebūtinai)

  1.  Meduolius supjaustykite riekutėmis.
  2. Bananus griežinėliais.
  3. Į grietinę išspauskite citrinos ir apelsino sultis, sudekite vanilę.
  4. Į torto žiedą dėkite 1/3 meduolių, ant jų 1/3 bananų, ant jų 1/3 grietinės. Taip susluoksniuokite 3 kartus. Ant viršaus užbarstykite meduolių trupinių.
  5. Palaikykite 12 val šaldytuve.
  6. Išimkite iš formos.
  7. Skanaus :)

 Braškinis točiukas

 

 

 
 
Kremui:

2 indeliai po 250 ml rikotos varškės,

1 indelis sutirštinto pieno,

800 ml susmulkintų braškių,

3 šaukštai želatinos,

1 dideles citrinos  

1 apelsino sultys

Pagrindas:

1,5 pokelio sausainių (aš naudojau Selga),

75 ml išlydyto sviesto,

nutarkuota 1 apelsino žievelė

 

Varškę, sutirštintą pieną, braškes, išbrinkintą sumaišome dubenyje, i pradėjusią stingti masę įmaišome 300 ml iki standžių putų Speedy Chefe suplaktos grietinėlės.

 

Sausainius susmulkiname Ekstra Chefe, sumaišome su išlydytu sviestu ir apelsino žievele.

 

Ant padrindo sudedame sausainių trupinius, o ant viršaus supilame kremą. Dedame į šaldytuvą bent 3 valandom.               

Skanaus! 

 Torčiukas "Sveiki pusryčiai" papuoštas namuose gamintais guminukais

 

 
 
 
Pagrindas:
kukurūzų dribsniai 130 g sumaišyti su išlydytu baltu šokoladu 150 g.
Sudėti į torto žiedą ir padėti i šaldytuvą, kad sustingtų.

Viršus: 500 g Emilki varškės (pertrinta vokiška varškė, yra Maximoje), 500 g natūralaus graikiško jogurto (jei norite riebesnio torto dėkite 500 ml iki standžių putų suplaktos grietinėlės, ją įmaišykite jau su želatina sumaišytą ir pradėjusią stingti varškės masę), vienas indelis kondensuoto pieno su cukrumi, 1 citrinos ir dviejų apelsinų nutarkuota žievelė ir sultys, Quick Chefu susmulkintų konservuotu persikų (nors labai skanu būtų su vyšniomis ar braškėmis...), 20 g želatinos išbrinkintos 150 ml ir išlydytos. Visas kremo dalis sumaišykite ir masei pradėjus stingti, sudėkite ant pagrindo. Padėkite į šaldytuvą 4 val.

 
 
 
 "Sveiki pusryčiai"

 

Pagrindas: kukurūzų dribsniai 130 g sumaišyti su išlydytu baltu šokoladu 150 g. Sudėti į torto žiedą ir padėti i šaldytuvą, kad sustingtų.

Viršus: 500 g Emilki varškės (pertrinta vokiška varškė, yra Maximoje), 500 g natūralaus graikiško jogurto, vienas indelis kondensuoto pieno su cukrumi, 1 citrinos ir dviejų apelsinų nutarkuota žievelė ir sultys, Quick Chefu susmulkintų konservuotu persikų (nors labai skanu būtų su vyšniomis ar braškėmis...), 20 g želatinos išbrinkintos 150 ml ir išlydytos. Visas kremo dalis sumaišykite ir masei pradėjus stingti, sudėkite ant pagrindo. Padėkite į šaldytuvą 4 val.

 "Crème de la crème”

 

 
 
 
Reikės: 3 sausainių pakeliai, 2 pakeliai pudingo, 1,2 l pieno, 4 šaukštai cukraus, 1 šaukštas rudojo cukraus, sviesto apie 50 g., 450 ml  grietinėlės, kavos likerio (pagal skonį), kakavos papuošimui
 
  1. Į formą dedame sausainius.
  2. Paruošiame pudingą. Nupilame ketvirtadalį pieno, sumaišome su pudingo milteliais ir 4 šaukštais cukraus.
  3. Užviriname likusį pieną ir po truputį maišydami supilame pudingą.
  4. Pudingui tirštėjant, sudėti sviestą. Išmaišyti.
  5. Ant sausainių pilti pudingą.
  6. Pudingą „užklojame“ sausainiais.
  7. Ant sausainių pilame likusį pudingą.
  8. Vėl dedame sausainių sluoksnį.
  9. Su „Speedy Chef“ išplakame grietinėlę su likeriu ir šaukštu rudojo cukraus.
  10. Tepame paskutinį sluoksnį grietinėlės paruoštos su likeriu.
  11. Jei tortą gaminate vakare, jis skaniausias bus kitą dieną po pietų :)

Prieš patiekiant pabarstyti kakava