Tartos su daržovėmis



 

 

Tešlai:

220 g miltų,

100 g sviesto,

Žiupsnelis druskos

50 ml vandens

Arba galima naudoti sluoksniuotą bemielę tešlą

 

Įdarui:

2 morkos

2 cukinijos

3 kiaušiniai

500 ml pieno

3 šaukštai miltų

1 šaukštelis garstyčių, 4 skiltelės sutraiškyto česnako

Druskos, pipirų 

 

 

 

 

1.  Tešla: į Ekstra Chefą sudėkite miltus, sviestą (išėmę iš šaldytuvo palaikykite kokias 10 min.), žiupsnelį druskos, viską sukapokite. Įpilkite 50 ml vandens ir dar kapokite, kol gausite tešlą. Tešlą iškočiokite ir išklokite formą.
2.  Morkas ir cukinijas supjaustykite skustuku. Susukite ir sustatykite formoje ant tešlos.
3.  Užpilkite kiaušinių, pieno, česnako, garstyčių, prieskonių ir miltų plakiniu.
4.  Kepkite apie 40 min 190°C. 
  
  
 
Įdarui:

400 ml šaldytų žirnelių

Cukinija

300 g nevirtų krevečių

3 kiaušiniai

500 ml pieno

3 šaukštai miltų

4 skiltelės sutraiškyto česnako

Druskos, pipirų

 

1.  Krevetes išvirkite servofikse, išlukštenkite.
2.  Ant tešlos dėkite žirnelius, supjaustytą cukiniją, krevetes.
3.  Užpilkite plakiniu
4.  Kepkite apie 40 min 190°C.

  
  
http://tvarkoslinija.lt