Varškės pyragas su persikais


 
 

Tešlai reikės:

125g sviesto (kambario temperatūros),
100g cukraus,
1 kiaušinio,
1šaukštelio kepimo miltelių,
200g miltų.

Įdarui reikės:

300g pertrintos varškės,
150g grietinėlės,
150g grietinės,
150g cukraus,
1 citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės,
4 šaukštų  krakmolo,
3 kiaušiniai,
2 šaukštelių vanilinio cukraus,
1 skardinės (820g) konservuotų persikų (vietoj persikų galima dėti uogas, bananus, slyvas ar smulkintus obuolius).
 

 

Kambario temperatūros sviestą sudedame į Quick Chefą, supilame cukrų ir išmaišome, įmušame kiaušinį ir vėl išmaišom. Masę sudedame į dubenį ir suberiame miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Užmaišome tešlą, dedame į silikoninę „Princesę“ ir mini kočėliuko pagalba iškočiojame.

Varškę dedame į dubenį, supilame išplaktą iki standžių putų grietinėlę, grietinę, cukrų, citrinos sultis, sutarkuotą žievelę, krakmolą, supilame išplaktus greitkratyje kiaušinius, sudedame vanilinį cukrų ir viską išmaišome. 
 Gautą masę pilame ant tešlos, ant viršaus sudedame konservuotus persikus ir kepame iš anksto įkaitintoje iki 175 C orkaitėje 1 val, kol pyrago paviršius gražiai pagels.
 Skanaus
 

Filmukas čia: http://www.youtube.com/watch?v=AwJW9xTXWQk&feature=channel_page

http://tvarkoslinija.lt