JUODADĖMĖ MENKĖ PIENE


 


Reikės:

700 ml pieno,
3 laurų lapeliai,
5-6 juodųjų pipirų grūdeliai,
650 g juodadėmės menkės filė,
850 g bulvių (Šarlotės ar Agatos),
5 kietai virti kiaušiniai, supjaustyti griežinėliais,
200 ml grietinėlės,
50 g tarkuoto fermentinio sūrio.

 

1.  Įkaitinkite orkaitę iki 180º C.
2.  Į 2,8 l T- Chef puodą supilkite pieną, sudėkite laurų lapus, pipirus ir žuvį. Virkite 10 minučių ant mažos ugnies.
3.  Žuvį sudėkite į kiauraindį ir nuvarvinkite. Pasilikite 150 ml pieno, kuriame virė žuvis.
4.  Bulves nuplaukite ir subadykite, kad nesusproginėtų. Sudėkite jas į Micro Plus indą. Virkite 10 minučių mikrobangų krosnelėje 750W galingumu. Bulves atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais (bulvės turi nepervirti). Bulves galite išvirti ir TChef puode tik su šlakeliu vandens.
5.  2 litrų Ultra Plus arba Ultra Pro inde dėliokite sluoksniais pusę bulvių, visą žuvį, apdėliokite kiaušinių griežinėliais ir baikite bulvių sluoksniu. Plakimo šluotele pieną sumaišykite su grietinėle, užpilkite ant bulvių ir užbarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu. Uždenkite ir kepkite 20 min. 180ºC temperatūroje.
6.  Nuimkite dangtį ir dar kepkite 10-15 minučių.