LAŠIŠOS IR PANKOLIŲ APKEPAS


 


(8 asmenims)

Reikės:  

1,5 kg pankolių,
2 šalotai,
2 česnakų skiltelės,
100 ml vandens,
druskos, pipirų,
800 g lašišos filė be odos,
60 g parmezano sūrio,
60 g miltų,
60 g susmulkintų džiūvėsėlių,
100 g sviesto,
25 ml alyvų aliejaus.

 

1.  Daržovių pjaustykle supjaustome pankolius šiaudeliais. Šalotus ir česnakų skilteles susmulkiname Mini Quick Chef’u. Viską sudedame į Micro Plus indą,  įpilame 100 ml vandens ir verdame 6 min. 750 W galingumu. Paliekame pastovėti 2 min., išmaišome ir verdame dar 6 min. tuo pačiu galingumu. Sukrečiame į kiauraindį, gerai nuvarviname ir pagardiname druska bei pipirais.
2.  Lašišos filė supjaustome plonais griežinėliais.
3.  Sutarkuojame parmezano sūrį.
4.  Iš sviesto, parmezano, miltų ir džiūvėsėlių padarome trupinukus. Labai lengva juos paruošti Quik Chef’u.
5.  Į Ultra Plus indą (3l ar 4 l, ar 5l) dedame sluoksnį pankolių, po to apdėliojame lašišos griežinėliais. Viršutinis sluoksnis  turi būti iš pankolių. Viską pašlakstome alyvų aliejumi ir padengiame paruoštais trupinėliais.
6.  Indą uždengiame dangčiu ir kepame 20 min. 230º C temperatūroje. Paliekame pastovėti 5 minutes ir tiekiame. 

 

http://tvarkoslinija.lt