Obuolių torčiukas


 

 

Pigus, paprastas, ir labai skanus obuolių pyragas, kurį drąsiai galima pavadinti torčiuku. O gaminat su Tupperware virtuvės pagalbininkas darbas virtuvėje vyks dar paprasčiau. Quic Chefas pagelbės susmulkinti obuolius, greitkratis ir semtuvėliai atmatuoti, o  silikoninė forma skaniai iškepti, nes joje iškepti pyragai visada skanus ir sultingi.

Reikės:

400 ml miltų,
400 ml manų kruopų,200 ml cukraus, jei obuoliai rūgštūs dar 100 ml cukraus,0,5 šaukštelio kepimo miltelių,8-9 didesni obuoliai,cinamono,100-150 g sviesto. 
  Gaminimas:
 Obuolius susmulkinkite Quick chefu arba sutarkuokite ir įdėkite cinamono. Jei obuoliai rūgštūs dar papildomai įdėkite cukraus.
 Sumaišykite miltus, manų kruopas, cukrų ir kepimo miltelius. Nereikia jokio skysčio ar kiaušinių, kas pagal šį pyragą kepa pirma kartą, dažnai galvoja, kad recepte klaida. Sausa miltų masė išbrinks nuo obuolių sulčių ir sviesto ir bus labai skanus sluoksniuotas torčiukas.
 Sviestu storai ištepkite formos dugną.
Sluoksniuokite pyragą: miltų ir manų mišinys – obuoliai – miltų ir manų mišinys– obuoliai – miltų ir manų mišinys.
 Viršų užkloti plonomis sviesto riekutėmis arba užpilti lydytu sviestu.
 Kepti orkaitėje apie 60 min. 190°C.
 Kad gražiau atrodytų, apibarstykite cukraus pudra. Skanus ir karštas ir šaltas. Labai skanu su vaniliniais ledais arba plakta grietinėle.
 Filmuotas receptas čia: http://www.youtube.com/watch?v=FchVo_rWjM8