Anytos obuolių pyragas


 

Reikės:

 

400 ml miltų,
4 kiaušiniai,
180 g kambario temperatūros sviesto,
1 arbatinis šaukšteliai kepimo miltelių,
5 obuoliai,
Šaukštelis cinamono,
1,5 stiklinės cukraus,
1 arbatinis šaukštelis citrinos sulčių,
Žiupsnelis druskos,
1 šaukštas krakmolo,
150 gr. džiovintų slyvų,
 

 

1.   Į Quick Chef naudodami peiliukus sudedame miltus, sviestą ir kepimo miltelius ir sukapojame.
2.   Sudedame trynius ir sukame, kol sukasi rankena, kai jau sunku sukti, nebesukite. Suspaudžiame tešlą į gumulą. Dedame į šaldytuvą.
3.   Baltymus, cukrų, citrinos sultis (viską sudedame iškarto) plakame Speedy Chefu arba mikseriu kol sutirštėja. Tada dedame krakmolą, susmulkintas džiovintas slyvas.
4.   Kuo smulkiau griežinėliais supjaustome obuolius, aš naudojau Tupperwatre Bace to Basic pjaustyklę.
5.   Atšalusią tešlą padalijame-paliekame ketvirtadalį, o kitą iškočiojame ir išklojame formą.
6.   Ant tešlos dedame obuolius, pabarstome cinamonu, užpilame baltymų masę.
7.   Likusią tešlą užtarkuojame burokine tarka.
8.   Kepame  apie 40 min.170°C.
9.   Iškepęs pyragas turi pastovėti. Valdykite kitą dieną.
10. Skanaus 

 

http://tvarkoslinija.lt