Valentinos daržovių pyragas


 

Reikės:

2 virtų burokėlių;
200g varškės;
100g graikiškų riešutų;
50g grietinės;
3 česnako skiltelių;
6 (vidutinio didumo) virtų bulvių;
200g majonezo (Helmans, Provansalio ar kito geresnio);
prieskonių.

 

1.  Burokėlius sutarkuojame BTB pjaustykle (naudojame ašmenis morkoms tarkuoti ). Į burokėlius dedame pusę majonezo, prieskonių. 

2.  Bulves susmulkiname kiaušinių pjaustykle (arba Quick Shefu). Sudedame likusį majonezą, prieskonius.

3.   Quick Shefe sumalame graikiškus riešutus.Varškę su grietine, česnaku ir prieskoniais sumalame Quick Shefe.

4.  Želė žiedą ištepame aliejumi ir į jį dedame sluoksnius: I sluoksnis – pusę burokėlių masėsII sluoksnis – pusę bulvių masėsIII sluoksnis – visa varškės masė

5.   IV sluoksnis – malti riešutai (truputį galima palikti papuošimui)V sluoksnis – likusi burokėlių masėVI sluoksnis – likusi bulvių masėŽelė žiedą dedame į šaldytuvą nakčiai arba į šaldymo kamerą 30 min. Išėmę serviruojame serviravimo lėkštėje.


http://tvarkoslinija.lt