Šokoladiniai saldainiai "19 malonumų"


 

 

Reikės:
150 g
juodojo šokolado,
3- 4 šaukštai trupintų vaflių,
3- 4 šaukštai kokoso drožlių,
1- 2 šaukštai saldaus kondensuoto pieno.

 

Papuošimui:

20 g baltojo šokolado,
Keletas lazdyno, kedro riešutų, keli migdolai ir pistacijos,
Keli džiovintų ananasų bei papajos gabalėliai,
Kokoso drožlės.

 

1.  Juodąjį šokoladą sudėti į ąsotį MicroPlus ir tirpinti mikrobangų krosnelėje apie 2 minutes 850 W galingumu. Pamaišyti. Jei šokoladas ne visai išsilydęs, dar dėti trumpam (apie 30-50 sekundžių) į mikrobangų krosnelę.
2.  
Kelias silikoninės formos „19 perliukų“ viršūnėles įspauskite pirštu į vidų.
3.  Ištepkite šokoladu silikoninės formos „lizdelius“. Geriausiai tą daryti silikoniniu šepetėliu arba šaukšteliu. Tepkite taip, kad pro šokolado sluoksnį nepersimatytų silikoninės formos sienelės.
4.  Įdėkite į kiekvieną neįspaustą „lizdelį“ po lazdyno riešutą ir padėkite silikono formą 5 minutėms į šaldiklį.
5.   Pasidarykite įdarą, vaflių trupinius ir kokoso drožles gerai sumaišę su kondensuotu pienu.
6.  Šokoladu išteptus „lizdelius“ pridėkite įdaro, paspausdami jį šaukšteliu. Įdaro nedėkite iki „lizdelio“ viršaus. Turi likti siauras šokolado sluoksniu padengtas kraštelis.
7.  Užtepkite šokolado sluoksniu kiekvieną „lizdelį“,  tarsi jį uždarytumėte. Dėkite formą 10 minučių į šaldiklį.
8.  Išimkite saldainius iš formos. Papuoškite lydytu baltu šokoladu, riešutais, kokoso drožlėmis ar džiovintų vaisių gabalėliais.

Pastaba: Nesudeginkite šokolado per ilgai jį kaitindami mikrobangų krosnelėje. Geriau lydykite jį trumpais laiko intervalais, nuolat pamaišydami