Apverstas imbierinis apkepas


 
REIKĖS:
 
2 šaukštai rudojo cukraus,
6 vidutinio dydžio persikai,
12 graikinių riešutų puselės.
 

TEŠLAI:

200 g. rupių miltų,
170 g rudojo cukraus,
1 šaukštelis sodos,
2 šaukšteliai malto imbiero,
1,5 šaukštelio malto cinamono,
180 ml pieno,
80 ml saulėgrąžų aliejaus.

 

1.  Ant formos dugno pabarstykite cukraus. Į kiekvieno persiko puselę įdėkite graikinio riešuto puselę. Išdėliokite persikus perpjautąja puse į silikoninę formą . 
2. Pasverkite ir sumaišykite miltus, cukrų, sodą, cinamoną ir imbierą. Greitkratyje atmatuokite pieną ir aliejų. Įmuškite kiaušinius ir suplakite.
3.  Supikite skystį į miltų mišinį. Išmaišykite.
4.  Supilkite ant persikų. Kepkite 40 min. 175ºC temperatūroje.
5.  Šiek tiek atvėsusį išverskite ant padėklo.
6.  Skanaus!

 


http://tvarkoslinija.lt