Itališki mielinės tešlos keksiukai


 


REIKĖS:

 

250 ml pieno arba vandens,
30 g. mielių,
1 šaukštelis džiovintų bazilikų,
3 šaukštai aliejaus,
50 g tarkuotos mozarelos,
200 g plonai pjaustyto forminio kumpio,
500 g. miltų,
Žiupsnelis druskos.

 

ĮDARUI: 

 

6 saulėje vytinti pomidorai aliejuje,
Saujelė  juodu alyvuogių (be kauliukų),
 100 g tarkuotos mozarelos,
1 šaukštelis bazilikų, jei turite įdėkite šviežių.

 

Tupperwariniu būdu pagaminkite mielinę tešlą: miltus, tarkuotą sūrį, aliejų sudedame į dubenį tešlai. Greitkratyje suplakame  pieną su mielėmis ir druska. Supilame ant miltų, uždengiame dangtį ir gerai supurtome, pabaigiame minkyti mentele. Uždengę dangtį dubenį įstatome į karštą vandenį ir kildiname apie 15 min nušaus dangtis, dar kart perminkome, ir uždengę dangtį pakildiname kokias 5-10 min.

Tešlą padaliname į 4 dalis, iškočiojame,  apibarstome sūriu, alyvuogėmis, vytintais pomidorais, išklojame kumpiu, susukame, sukarpome „bačkutėmis“, sudedame į keksiukų formą ir kepame apie 30 min. 200°C. Atrodo fantastiškai, skonis puikus.

Tas susuktas „bačkutes“ galite sustatyti į apvalią silikoninę formą ir iškepti  šaunų pyragą.