Dalytės draugės varškės pyragas


 

 

Tešlai:

100g svieto,
250-300ml miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
2 šaukštai cukraus, žiupsnelis druskos.
1 kiaušinis.


Kremui:

700g švelniosios varškės,
200-250ml cukraus,
4 kiaušiniai,
375ml pieno,
100ml aliejaus,
1,5 pakelio grietinėlės pudingo miltelių,

 

  

 

Šaukštelis citrininio aliejaus Quick Chefe, naudojant peiliukus, sumaišyti miltus su sviestu, cukrumi, druska ir kepimo milteliais. Įmušti kiaušinį ir dar pasukti. Suspausti tešlą į gumulą ir padėti valandai į šaldytuvą.

 

Kočiojimo padėklą pabarstyti miltais ir iškočioti tešlą. Ja iškloti apvalią silioninę formą. Kepti 8 min 180˚C.

 

Išplakti kiaušinių trynius su cukrumi, sudėti varškę, pieną, pudingo miltelius, aliejų ir citrininį aliejų, viską išmaišyti.

 

Išplakti kiaušinių baltymus ir sumaišyti su varškės mase.

 

Gautą varškės kremą supilti ant apkepusio pagrindo. Kepti 45 min. apie 180˚C. Skanaus!

http://tvarkoslinija.lt