Bretoniški lietiniai


 

 

Reikės:

 

250 g miltų,
1 nubrauktas šauktas grikių miltų,
125 g cukraus,
2 nedideli kiaušiniai,
25 g tirpinto sviesto,
600 ml pieno,
žiupsnelis druskos,
50 g lašinukų keptuvei patepti. 

 

Aptepimui: 

skysto medaus, tirpinto sviesto ir maltų graikinių riešutų. 

 

1. Iš miltų, grikių miltų, kiaušinių, cukraus, tirpinto sviesto, pieno (pašildyto) ir druskos užmaišome skystą tešlą. 
2. Tešlą paliekame pastovėti keletą valandą, o geriausiai per naktį.
3. Lietinių keptuvę įkaitiname ir patepame lašinukų gabalėliu. Įpilame du šauktus tešlos ir paskleidžiame. Kepame, kol blynas sutirštėja ir po to apverčiame.
4. Iškeptus blynus patepame tirpintu sviestu, pašlakstome skystu medumi ir užbarstome smulkintais riešutais. Blyną lenkiame pusiau ir po to dar kartą per pusę. Palakstome medumi ir užtarkuojame graikinių riešutų.  

 

Filmuką, kaip išsikepti šiuos puikius lietinius rasite čia:http://www.youtube.com/watch?v=maA9ZcgacqE&feature=channel