Kaidi torčiukas


 

 
Biskvitas:
 
4 kiaušiniai,
šaukštai cukraus,
šaukštai vandens,
4 kupini šaukštai miltų,
Žiupsnelis druskos 

Kremas:
 
200 g. minkšto sviesto,
1 indelis kondensuoto pieno su cukrumi,
1 šaukštas maltos kavos,
2 šaukštai konjako 

 

Sulaistymui šaltos stiprios kavos

Papuošimui sauja graikiškų riešutų pakepintų su trim šaukštais cukraus.

 

Biskvitas:

Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Baltymus su žiupsneliu druskos suplakti SpeedyChefo pagalba (jis kiaušinius suplaka greičiau ir geriau už elektrinį plaktuvą).
Baltymus išimti į dubenį. SpeedyChefe iki tirštos masės suplakti kiaušinių trynius su vandeniu ir cukrumi. Atsargiai, plakimo šluotele sumaišyti baltymus su tryniais ir miltais.
Supilti į apvalią silikoninę formą (kadangi tešloje nėra riebalų, formą ištepkite sviestu). Kepti apie 30-40 min 180˚ C.

Į Quick Chefą sudėti sviestą, konjaką, sausą kavą, palaipsniui supilti kondensuotą pieną. Viską gerai išsukti.

Puode arba keptuvėje pakepinti riešutus su cukrumi, kad taptų tarsi birus griliažas.

Biskvitą sulaistyti šalta kava.

Pertepti biskvitus, ant viršaus užbarstyti graikiškais riešutais.

Skanaus :)

  

http://tvarkoslinija.lt